Отдъхнете си: Тодор Тагарев се връща на работа в БАН

0

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев ще се върне към научната си работа в БАН. Това казва той в интервю, обнародвано от Военното министерство. В него министърът отговаря на въпроси, за които смята, че са останали неизяснени и скрити от обществеността.

Проф. Тагарев припомня още, че Комисията по отбрана в българския парламент се бави с решението за  одобряването на спешната военна помощ, която правителството в оставка предлага да бъде изпратена в Украйна.

„Министерският съвет е приел решение номер 128 и това решение е внесено в Народното събрание за одобрение в последните 3 седмици. Комисията по отбрана до момент не е намерила време да се събере и да разгледа това решение“, казва военният министър.

Това решение е абсолютно задължително, за да можем да окажем жизнено важна помощ за Украйна“, добавя той.

В началото на годината стана ясно, че Украйна чака от България спешни доставки на ПВО-системи и на зенитни ракети за тях. Станалата жертва на руската агресия страна има непрекъсната необходимост от боеприпаси, с каквито България разполага. По същото време украинският министър на отбраната е отправил молба и за доставка на хеликоптери МИ-24 с отпаднала необходимост за българската армия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече