Палаво бабче: Майката на Нинова купонясва на 70 (Снимки)

0

Майката на Корнелия Нинова води по-активен социален живот дори от дъщеря си. Маргарита Минкова е сред ръководителите на един от най-големите пенсионерски клубове в родната ѝ Мизия, който носи интересното име „Северно сияние“. Родителката на червената лидерка е сред главните действащи лица и не пропуска сбирка на клуба.

\Възрастните хора, членуващи в него, са над 30, предимно жени. Те си организирали различни активности всяка седмица. За големите празници правели специални тържества и ритуали, а за рождените дни и личните поводи на всеки от членовете банкетите били дори още по-пищни. Разполагали със своя зала в града, която, макар и неотоплена, била добре подържана и украсена. Често си канели дисководещи и опъвали софри по масите там. Снимки в социалните мрежи показват, че дори прехвърлила 70, майката на Корнелия Нинова продължава да се забавлява като на младини и винаги е в центъра на забавата. Заедно с приятелките ѝ танцуват блусове и хора на всяко събиране. Обичат да се черпят с шоколадови лакомства, вино, а за по-специални поводи – и уиски, пише „Ретро“.

На масите им задължително за всеки повод има домашно приготвени деликатеси, както и майсторски тестени изкушения и питки. През по-топлите месеци от годината дамите от „Северно сияние“ си организирали и различни екскурзии до големи забележителности в страната. Маргарита задължително се записвала за тях. Освен че е активистка на пенсионерския клуб, тя е член и на ръководената от щерка ѝ партия и редовно присъства и на всички партийни събрания на местната структура на БСП. На гости на дъщеря си в София тя ходела само за манифестацията на „червените“ по случай 1 май, а иначе разчитала Нинова да я навестява в родния край.

За майката на Корнелия Нинова се знае, че е била лаборантка по професия и отдавна е вдовица. Бащата на шефката на „Позитано“ 20 – Петър, се споминал преди доста години. Самата Нинова е признавала, че с майка ѝ са с трудни характери. Пенсионерката все още живее в къщата си в Мизия, в която е отгледала своята дъщеря. Прибирайки се в родния край обаче, Корнелия често оставала в дома на своята свекърва заедно със съпруга си Митко.

Родният дом на червената лидерка се нуждае от ремонт отдавна. Мазилката бе избледняла от дъждовете и фаталните наводнения в околността. Улуците са загнили и ръждясали, а телената ограда, която обгражда постройката, е полупаднала. Комшии на майката на Корнелия не са сигурни дали леля Маргарита сама отказвала да прави ремонт, или чакала дъщеря ѝ да поеме инициативата. За сметка на това къщата на свекърва ѝ, която се намира само на няколко метра, пък била прясно ремонтирана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече