Венко Сабрутев нарече Теменужка Пут… Петкова

0

Бившият енергиен министър вдигна ръце, като чу лапсуса на колегата си

Бурни дебати се вихрят в парламента в сряда вечерта. Депутатите от ПП-ДБ предложиха да бъде създадена парламентарна комисия, която да разследва „Балкански поток“. Докато вносителят Венко Сабрутев от ПП-ДБ предлагаше проекта, част колегите му не спираха да подвикват от местата си и да ръкопляскат подигравателно. Напрегнатата атмосфера наруши комфорта на Сабрутев и го накара да направи скандален лапсус, докато чете мотивите за предложението си.
„На 3 юни 2017 г. по време на управлението на политическа партия ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов българската държава в лицето на министъра на енергетиката Теменужка Пут… Петкова“, заплете език той, но побърза да се коригира, подсмихвайки се: „Извинявайте“.
Бившият енергиен министър Теменужка Петкова вдигна ръце, като чу как я наричат. Тя първоначално се засмя, но след това видимо не й стана приятно. „Г-жо Петкова, нямаше да попаднете в тази ситуация, ако не бяхте подписвала тая карта“, обърна се персонално към нея Сабрутев.
Това не беше единственият гаф на Сабрутев, който продължи да обърква думите, вероятно в резултат на напрежение и умора. Това отново накара народните представители да му ръкопляскат и подвикват, на което той отговори: „Колеги, нямам търпение да ви видя физиономиите, след като пратим документите на прокуратурата”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече