Ето го семейството на Димитър Главчев (СНИМКИ)

0

Служебният премиер Димитър Главчев е щастливо женен и се радва на голямо и сплотено семейство. Със съпругата му Павлина са рекордьори по брачен стаж и имат навъртени цели 40 години като съпрузи. Главчев минал под венчилото като 19-годишен левент, а с жената на живота му наскоро са отбелязали и своята рубинена сватба, пише „Ретро“.

Павлина никога не се е появявала с мъжа си публично, но се знае, че доскоро се занимавала с едър бизнес. Имала е акции и дялове в някои от най-големите у нас фирми, които развиват разнообразна дейност – от енергетика до строителни дейности.

Двамата са родители на две пораснали деца-дъщеря Марина и син Михаил, които са ги дарили с по едно внуче всеки.

Михаил Главчев е изключително популярно лице в спортните среди, защото е шампион по кикбокс, а в годините назад е тренирал и редица други бойни дисциплини. Синът на премиера е на 35 години и е баща на 11-годишна дъщеричка Даная. Тя е голямата му слабост и гордост, макар с майка й да са разделени, а той да има нова жена до себе си, с която е щастлив. Най-добрият съвет, който е получавал от баща си, е никога да не се отказва, споделя Михаил. Той разказва, че в семейството му почти всички са се занима вали със спорт, преди да се ориентират в други направления. Решава да се насочи към класическия бокс през 1995 г., а треньорът му забелязва качества и в бойните спортове, затова се насочва и към кикбокса. Печели два пъти републиканско първенство, както и златен медал в бивша Югославия. Дълги години работи в Центъра за градска мобилност на София, бил е и на ръководен пост в столичния район „Витоша“. Днес може да се похвали и със собствен бизнес. Приходите от един от последните си мачове пък дарява за благотворителност.

Дъщерята на Димитър Главчев е съсобственик на счетоводна фирма в София. Тя е майка на син Константин. И двете внучета на служебния премиер са ученици за пример в престижния Италиански лицей в Горна баня.

Димитър Главчев е роден на 15 август, Голяма Богородица, през 1963 г. в София. Средното си образование завършва в 35-о СОУ „Добри Войников“, където е учил и Сергей Станишев, а виеше – в УНСС със специалност „Икономист-счетоводител“. Магистър е по международни икономически отношения в УНСС.

Като ученик бил пълен отличник, а единственото му провинение било, че слушал забранена музика. Бил изключително запален по спорта, най-вече no бойните изкуства и футбола.  Част от младежките си хобита Главчев е запазил и до днес.

„Зареждам се с музика най-вече, голям меломан съм, обожавам рок, класическа музика. Карам колело в Южния парк, катеря планините -това ме разтоварва. Опитвам се да намеря време за внуците и се включвам в игрите им. Взискателен съм по отношение на спорта, искам да спортуват за здраве, за дисциплина. На това държа, но не се меся в отглеждането им. Децата ми са много самостоятелни от малки, внуците – също. Добри деца са“, споделя Димитър Главчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече