Радеви пируваха на юбилея на скандалната си  бодигардка СНИМКИ

0

Президентът Румен Радев и и съпругата му Десислава били специални гости на партито по случай 50-ия юбилей на личната охранителка на първак дама – Елисавета Толева. Грандиозният купон се е състоял в стопична кръчма, намираща се до стадион Локомотив“, пише „Ретро“.

Рожденичката резервирала цялото заведение, за да осигури уединение на гостите си. Толева почерпила с гръцка салата, отбрани мезета, месни деликатеси и марков алкохол всички присъстващи, а увеселителната програма включвала както музика на живо, така и пищна патриотична украса, решена в цветовете на трикольора – бяло, зелено и червено. Президентът и жена му били сред първите пристигнали на банкета и поднесли на юбилярката личен подарък, избран от Десислава, както и изящен букет. За повода президентшата избрала флорална рокля, подходяща за ежедневието, и не отишла на грим и прическа. Държавният глава се появил спортно-елегантен, без сако и вратовръзка.

Елисавета Толева е като сянка на първата дама и през двата мандата, в които Радев е на чело на държавата. Тя е нейна лична охранителна и я придружава абсолютно навсякъде. Двете са успели да се сближат и да станат верни приятелки още в първите месеци след запознанството си. Често са засичани не само по официални събития, но и да обикалят заедно из молове и магазини, че дори ипо пиано барове.

Толева придружаваше Десислава Радева по време на нейния религиозен поход по пътя ”Камино“, който продължи повече от месец през лятото на 2022г. Тя бе и в епицентъра на скандала, разразил се преди години на пъпа на София, когато мерцедесът на Радева бе паркирал в нарушение, за да може тя да мери тоалети в бутика на любимата си дизайнерка Невена Николова.

Елисавета Толева е шампионка по джудо и е с дълъг стаж в НСО, като е охранявала и друга първа дама – Зорка Първанова. Преди време покрай нея се разгоря скандал в социалните мрежи, при който бившият кмет на град Стамболийски Георги Мараджиев пусна писмен сигнал до началника на НСО с

жалба срещу пазителката на първата дама. По негови думи тогава Толева возела президентшата със собствената си кола по заведения в София. Освен това вдигала скандали на случайни граждани.

”Не може да се подиграваш, да обиждаш, да заплашваш, като си висока и едра жена, друга жена, и то пред очите на детето й. Не може да биеш и скубеш руска гражданка (и това се случи пред очите ми) само защото си охрана на съпругата на президента“, написа Мараджиев в сигнала си. ”А дали за тази агресия знае г-жа Радева? Дали г-жа Радева знае какъв човек има до себе си за охрана? Това е един служител на НСО, който си позволява да разказва лични истории за г-жа Радева и как с личната си кола я разкарвала по заведенията в София!“, пишеше още в жалбата му. След проверка от ръководството на НСО обаче Толева не бе отстранена от служба и продължава чинно да се грижи за сигурността на първата ни дама.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече