Бойко прави провалилите се Хекимян и Мария Габриел евродепутати

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов никак не обича да губи, а още по-малко да му се напомнят загубите. Затова и щял да изпрати двата си официални провала в политиката – Мария Габриел и Антон Хекимян в Брюксел като евродепутати, научи „Уикенд” от свои източници в партията.

Хекимян, който изгуби изборите за кмет в столицата и дори не отиде на балогаж, отдавна бил черен в очите на лидера и Борисов искал да го прати надалеч, за да не му се мярка пред очите, издадоха пред „Уикенд” запознати с личната неприязън на Борисов към общинския съветник. Затова и все още Хекимян не е получил членска карта от партия ГЕРБ, въпреки че отдавна бил подал молба да стане официално част от структурите на формацията, твърдят запознати. Молбата му нарочно била оставена настрани, тъй като Борисов не искал да я подпише, ала накрая щял да го направи преди да номинира Хекимян за евролистата на партията. Мария Габриел пък отдавна е заплаха за Борисов, тъй като въпреки че я хвърли на вълците, той бил сериозно подразнен от близостта й с кадри на „Продължаваме Промяната” и залитанията й към вътрешната опозиция в ГЕРБ.


Габриел, която Борисов почти докарал до сълзи след провала на преговорите за сглобката, отдавна била наясно, че е нежелана от лидера в България и дори й било предложено водаческото място в евролистата на ГЕРБ, за да е сигурно пътуването й до Брюксел. Според избраници от ГЕРБ, с които „Уикенд” разговаря, в момента се зараждал конфликт между две от дамите на Борисов – еврокомисар Илиана Иванова и Габриел, която се надявала тя да е следващия еврокомисар на България и да измести Иванова, за която в партията се носят само суперлативи.
Самата Мария Габриел пък била наясно, че Борисов няма публично да я накаже, а за да отслаби позициите й във вътрешната опозиция на ГЕРБ ще я награди с евродепутатско кресло далеч от жълтите павета. Тя също била склонна да продължи кариерата си извън страната, а не да става поредния бушон за Борисов, разказаха още депутати. Другите имена, които партията ще нареди за Брюксел със сигурност ще са фронтмените на ГЕРБ Андрей Новаков и Андрей Ковачев. Според запознати Асим Адемов нямало да повтори кандидатурата си, тъй като навремето бе сложен в евролистата лично от Цветан Цветанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече