Дъщерята на Румен Радев дебютира полугола в Народния театър (Снимки)

0

Пред погледа на звездите Захари Бахаров и Самуел Финци дъщерята на президента Румен Радев – Дарина, блесна в постановката „Елементарните частици“ по Мишел Уелбек.

Това бе първо гостуване на завършващата тази  година млада актриса в Народния театър. Ролята й не бе централна, но бе изключително характерна. В превъплъщението си Дарина, както и останалите млади момичета показаха перфектни тела по бански и изрязани сребристи костюми.

Постановката, която е изненадата за сезона, с режисьор Крис Шарков, предизвика 10-минутни бурни аплодисменти. Точният усет на екипа как да се пренесе сцена от романа с неговите над 360 страници в паралелни светове на героите впечатли и публиката, и шефа на Народния театър – Васил Василев, който дойде да види крайния резултат с красивата си жена Надя Дердерян.

„Елементарните частици“ по романа на Мишел Уелбек въздейства на всички с дълбочина и достоверност, чрез лаконична и въздействаща сценична среда, звук и образ. В този „разговор за бъдещето ни като хора“ силна роля изигра и Теодора Духовникова, която даде рамо и на младите си колеги в постановката – Март Димитров, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Елена Иванова, Славена Зайкова и Дарина Радева.

Постановката е социална антиутопия, която поставя въпроса дали в дехуманизиращия се свят човекът запазва свойството си да обича. Отговорът се търсеше чрез пътешествие назад и напред във времето, където водачи освен автора на сценичния текст бяха и актьорите.

„Този спектакъл е посветен на човека“, каза в края Теодора Духовникова. Последваха три биса, а грейналата публика остана да събере и автографи от екипа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече