Елена Йончева прие да е евродепутат от ДПС! Нинова я обвини в зависимости

0

Елена Йончева бе номинирана за евродепутат от ДПС-Благоевград. Новината бе съобщена на фейсбук профила на партийната структура в понеделник. Йончева прие номинацията на ДПС като признание за добре свършена работа.

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че „рано или късно зависимостите излизат наяве“. “Това дава обяснения за прекратените ми отношения с Елена Йончева много преди вчерашния ден”, добави тя. “Изненадана съм от арогантността това да стане публично и помпозно”, коментира още соцлидерката.

Както си му е редът, пръв сред номинираните, отделно изписан на самостоятелен ред, а и уважително чрез „г-н“, е Делян Пеевски. Следва другият съпредседател на ДПС – Джевдет Чакъров. За него и останалите липсва „господин“ или „госпожа“. Йончева е в средата на редичката:   

Благоевград се слави като един от районите на ДПС, който е под опеката на Пеевски. Затова той доста пъти се кандидатира за българския парламент от там.

Йончева пък, заедно с почти всички настоящи евродепутати, вкарани от БСП през 2019 г., е в тежък конфликт с Корнелия Нинова. Именно Йончева води листата тогава. 

В момента текат номинации от структурите на ДПС. Предлага всяка, листата е една.

Днес Корнелия Нинова коментира номинацията: „Изненадана съм не от номинацията, а от арогантността това да стане публично. Рано или късно зависимостите лъсват. За мен много по-рано от вчерашния ден, когато вие разбрахте за тези зависимости. Това дава обяснение за прекратените ни отношения с Елена Йончева много преди вчерашния ден“.

Самата Йончева също коментира темата, като потвърди, че приема номинацията. „Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България. Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно – спиране на безконтролната миграция; спиране на трафика на хора (каналджийството); работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво; защита на журналистите от цензура и политическо преследване. Ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да ми позволи да продължа да работя по тези важни за България теми, заяви тя. Ще приема подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам“, заяви Елена Йончева за БТА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече