Даниел Митов крие жена англичанка Снимки

0

Голяма политическа каша забърка Бойко Борисов, след като със сърдит и назидателен тон поръча на служебния премиер Димитър Главчев да смени външния министър Стефан Димитров само след 5-6 дни служба. Така посреднощ в сайта на МС като ново предложение за най-високия пост лъсна името на Даниел Митов. И Дани, както гальовно го нарича Борисов, влезе във вихъра на танца, пише „Галерия“

Президентът обаче не иска да играе по свирката на ГЕРБ и отказа да издаде указ. Скандалът ескалира и Митов си направи самоотвод. „Не искам да се превръщам в ябълката на раздора или във фигура, която разделя обществото. Затова със сигурност оттеглям своето одобрение да бъда външен министър“, обяви той. Бивш кадър на ДБ, къдрокосият политик бързо се ориентира и кацна при герберите, където кариерата му бухна като великденски козунак.

Дипломатът е известен с това, че грижливо пази в тайна личния си живот. В края на 2015 г. Митов се ожени за англичанката Мелани Удуърд. Тогава младоженецът вече е външен министър и сватбата, е гласена като между принц и принцеса. Пищното тържество е планирано във Военния клуб. Поканени са министри, дипломати, елитът на ГЕРБ. Лично Бойко Борисов е поканен да държи реч. Но дни преди сватбата в Париж е извършен терористичен акт, при който загиват над 130 души. В знак на съпричастност Митев и Мелани решават да отложат тържеството.  

„Днес трябваше да бъде моята сватба пред Бога и хората с жената на живота ми Мелани. За да споделят радостта-ни, в София се събраха наши приятели от България и от цяла Европа. Сватба днес  няма да има. Не е време за сватби“, написа тогава Митов в профила си във фейсбук.

Е, двамата се женят, но малко по-късно и много по-скромно.

Че Митов е добър дипломат и умее да завързва стабилни международни връзки, се вижда и от личния му живот, шегуват се хора от неговото обкръжение. Всъщност жената до политика в последните близо 10 години е англичанката Мелани. Тя е родена в градчето Севъноукс в графство Кент. Завършила е история в известния университет „Станфорд“ и от доста време работи в международната неправителствена организация Independent Diplomat. След запознанството си с Митов идва да живее в България. Двамата сключват брак, докато той все още ръководи външно министерство.

Само година по-късно Мелани и Даниел стават родители на първородна дъщеричка, на която дават името Лара. Наследничката на политика проплака в България, в ръцете на акушер-гинеколозите от болница „Софиямед“. Наскоро Лара навършила 5 годинки. Говорела отлично и двата езика – и български, и английски.

Досега Митов е показвал малката принцеса само веднъж, когато тя все още бе пеленаче. Докато беше действащ министър, дъщеричката му го придружи на работна среща на гръцкия остров Родос, където той я представи пред колегите си от цяла Европа за пръв път.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече