Обзавеждат резиденциите на властта с климатици за 50 бона

0

Министерският съвет е пуснал обществена поръчка за подмяна на климатиците в резиденциите на властта точно на праг на лятото, пише „Ретро“.

От изискванията сте ва ясно, че с нови охладителни тела за горещия сезон ще се сдобият резиденция „Бояна“, където живее президентът Pyмен Радев заедно с жена си Десислава, резиденция „Евксиноград“ край Варна, където целият политически елит летува всяка година, както и почивната база в Шабла, отново ползвана за отмора от представителите на властта.

За комфорта на първенците в държавата ще бъдат похарчени 50 000 лева.

От обществената поръчка става ясно, че в резиденция Бояна ще бъдат монтирани 7 охладителни тела. Всички те са последен технологичен писък и ще бъдат инвенторни. Това означава, ч ще пестят ток, ще работят безшумно  ще имат куп интелигентни функции, сред които и сензор, който лови движенията на хората в стаята. Не се знае точно в кои помещения, обитавани от Румен Радев и жена му, охладителните тела ще бъдат подменени. Те се ширят в правителствената вила „Калина“, простираща се на над 400 квадратни метра, вече втори мандат. Наскоро имаха и други битови проблеми — покривът на пералното им помещение протече, но бързо бе ремонтиран.

В лятната резиденция на властта „Евксиноград“ са предвидени за монтаж пък общо 22 климатика, които ще бъдат разпределени в хотелските стаи и във ВИП бунгалата. Президентът Радев и жена му обичайно отмарят там през август, като отсядат в прословутото „Слънчево бунгало“, чиято цена е 800 лева на нощ. Там навремето, докато бе премиер, редовно релаксираше и , Бойко Борисов за по седмица годишно. Култовото бунгало е строено по идея на Людмила Живкова за самия Тодор Живков и е ползвано от всички висшестоящи политици от времената на социализма до днес.

В резиденцията в Шабла, където редовно през летните месеци срещу заплащане си почиват и бивши представители на политическата класа, ще бъдат сложени 7 модерни , климатика. Те обаче няма да бъдат за всяка стая или апартамент на територията на комплекса. Някои ще бъдат монтирани в ресторанта за общия комфорт на гостите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече