Огромна трагедия в семейството на Чирков

0

Жестока трагедия покруси фамилията на проф. Александър Чирков, когото загубихме в края на 2020 г. Неговият брат Дилян е погребал сина си Борис, а дни по-късно самият той се споминал от мъка по детето си. И двамата са починали в родния им Лом, пише „Ретро“.

За кончината им съобщи дъщерята на Борис — Джема. „Бог взе от този свят моя баща Борис Чирков. Благодаря, ти, тати, че си бил най-добрият баща на света. Ти беше моят закрилник и моята опора. Ти беше моят стълб, моето богатство. Обичам те, тати! Обичам те!„, написа тя.

След 5 дни момичето сподели във фейсбук профила си, че е издъхнал и дядо й Дилян — брат на проф. Чирков. Той не могъл да преодолее шока от погребението на сина си и да се примири с мисълта, че го е надживял. Преди малко повече от година Дилян остана вдовец, след като почина жена му Берта. Цялата фамилия Чиркови са потресени от черната серия в семейството и смятали, че става дума за прокоба.

85-годишният Дилян Чирков не бе в отлични отношения със своя брат Александър. Двамата ту враждуваха, ту се помиряваха. Преди време папараци изловиха родственика на кардиохирурга да се реди на опашка за храна от социалната кухня в Лом. Братът на професора бе заснет, докато чакаше за филия хляб и яхния редом с бездомници. Макар че проф. Чирков бе един от най-успелите и заможни лекари у нас, 2 години по-големият му брат Дилян броял стотинките си до последно. Двамата не си говореха повече от 2 десетилетия, не се чуваха дори за празници.

Причината за влошените им отношения била повече от банална — спор за имоти.

Преди четвърт Чиркови се скарали за двуетажна къща на пъпа на родния им град Лом, разказват техни роднини. Дилян смятал, че било логично лекарят да му преотстъпи своя дял от наследството. Професорът обаче не виждал причина да се откаже от него, тъй като имал 4 деца и внуци.

„Не поддържам връзка с брат ми. Не искам да го чувам и не желая нищо от него. Всъщност аз вече не го имам за брат. Казват, че кръвта вода не ставала, но нашата е станала и водата отдавна е замръзнала — лед е“,  сподели приживе световноизвестният кардиохирург.

Проф. Чирков живееше в Германия, но почина в хотелска стая във Baрна през късната есен на 2020 г. на 82-годишна възраст. Той се бе завърнал у нас по работа. Негов колега го открил паднал на земята след настойчиво звънене по телефона.

До сетния си дъх Чирков бе активен  и преглеждаше пациенти

енти. Той не пиеше, не пушеше, водеше здравословен начин на живот и спортуваше. Светилото на родната медицина не бе погребан в родния си Лом, а беше кремиран и урната му бе отнесена в Германия при тази на съпругата му Мариане, която си отиде година преди него. От нея Чирков има две деца — Алесандро и Кармен. От първата си съпруга Веселина е баща на две дъщери — Джема и Татяна. Всичките му наследници живеят и досега в Германия и не поддържат връзка с тукашните си роднини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече