Била ли е мъж Брижит Макрон?

0

Още от 2017 година, когато излезе на обществената сцена, първата дама на Франция Брижит Макрон не е пожалена от слуховете. На 13 април тя навърши 70 години и макар да изглежда прекрасно за своята възраст, постоянно е обект на всевъзможни клюки. Бившата учителка по френски често е в заглавията на вестниците, независимо дали във връзка с винаги много елегантните си тоалети, предизвикателни приятелства, или покрай любовната история със съпруга си – президента на Франция Еманюел Макрон. Най-напред влезе в устата на хората заради голямата разлика във възрастта с мъжа си. Но от 2021 година Брижит Макрон е обект на пикантен и в същото време шокиращ слух – че е била мъж, който се е преобразил в жена.

Първоизточник на тази „новина“ е една „независима“ журналистка на име Наташа Рей. Тя твърди във видео, че Брижит Макрон се е родила мъж. Била се появила на бял свят с името Жан-Мишел Троньо. Такъв човек реално съществува, но това е един от братята на Брижит. Припомняме, че съпругата на Еманюел Макрон е най-младата в семейство с шест деца. Сестра й Маривон Троньо загива през 1961 г. в ужасна автомобилна катастрофа със съпруга си. През 2018 г. пък брат й Жан-Клод Троньо почива на 85-годишна възраст.

Разпространеният от Наташа Рей слух възмути фамилията на Макрон и Брижит, заедно с брат си Жан-Мишел Троньо, реши да съди журналистката за клевета. Самата първа дама през 2022 година се принуди да направи изявление в медиите и да отрече пикантната клюка лично. Но интересното е, че този слух не спира да се разпространява, а в дъното е инфлуенсърката тръмпистка Кандис Оуенс, която продължава да твърди, че Брижит е била мъж. Първоначално делото срещу Наташа Рей бе насрочено за март 2025 г. Но като се имат предвид мащабите, с които се разпространява слухът, особено през последните седмици в международен план, изслушването е насрочено за 19 юни 2024 година. Адвокатката на Брижит Макрон и Жан-Мишел Троньо изчисли, че щетите за нейните клиенти нарастват с всеки изминал ден. Отсега се знае, че Наташа Рей няма да може да присъства на делото заради тежко здравословно състояние.

Президентът на Франция Еманюел Макрон не остана безучастен и осъди разпространения слух за съпругата му. „Най-лошите неща са тази невярна информация и тези сценарии, пълни с глупости. Но има хора, които вярват в това“, заяви държавният глава в телевизионно интервю.

Мнозина съзират в тази безмилостна кампания и сериозна политическа атака срещу президента Макрон. Неведнъж се подмятат информации, че той е хомосексуален, а клюката за мъжкия пол на Брижит е добре дошла, за да се потвърди хомосексуалната ориентация на държавния глава.

Не нека се върнем три години назад. Статия „Аферата Жан-Мишел Троньо“, в която се твърди, че Брижит Макрон е транссексуална жена, е поместена през април 2021 г. в брой 497 на Faits & Documents („Факти и документи“). Крайнодясното списание е свързано с близки приятели на Марин льо Пен. Единственото вярно в написаното е фамилното моминско име на мадам Макрон. Останалата част от „аферата“ е напълно измислена. Въпреки всичко историята е прочетена, видяна или споделена от стотици хиляди хора. А ако се проследи нишката на тази „новина“, за да се открие кой е в основата й, се стига до хора, много близки до Льо Пен, включително бизнесмени, които я поддържат финансово.

В цялата тази фрапантна история се намеси и най-малката дъщеря на Брижит Макрон – Тифани Озиер. Тя разкри пред списание Paris Match, че е ужасена от омразата, нахлула в живота им, и е наранена от неоправданите критики, насочени към майка й. „Имам притеснения за нивото на обществото, когато чуя да се върти слухът в социалните мрежи, че майка ми е мъж – казва Тифани Озиер. Страшна е увереността в това, което се твърди, и доверието в написаното. Всеки може да каже всичко за всеки, но отнема време невярната информация да бъде свалена.“

Наташа Рей – жената, която разпространи слуха, е болна от рак

Коя всъщност е Наташа Рей? На 10 декември 2021 г. тя се появи във видео, публикувано в неизвестния YouTube канал на „медиума“ Амандин Рой. Скрита зад слънчеви очила, жената се представя като „независим журналист“ и твърди, че е разследвала съпругата на Еманюел Макрон в продължение на три години.
Именно в това продължило над четири часа интервю тя развива тезата си, според която Брижит Макрон се е родила мъж. Излъчено в социалните мрежи, видеото се разпространи като вирус, гледано от повече от 450 000 души за няколко дни. Според журналистката от Nouvel Observateur Еманюел Анизон, която публикува разследващ материал по темата, Наташа Рей е част от антисистемните сфери, за които самоличността на Брижит Макрон се е превърнала в мания. Вестник Libération обаче отбелязва, че още през 2018 г. тя публикува текстове в социалните мрежи, призоваващи държавният глава да бъде „екзекутиран“ по време на кризата с жълтите жилетки, и оказва подкрепа на отричащия Холокоста Ерве Рисен.

Сега Наташа Рей страда от рак и това е причината да не е в състояние да отиде в съда и да се защити в делото, което Брижит Макрон и брат й заведоха срещу нея. Нейният адвокат дори ще поиска да бъде освободена от отговорност. Засега обаче няма сведение дали тази молба ще бъде удовлетворена.

Как учителката пленява сърцето на Еманюел

Той се влюбва в нея, когато е на 15 години, до днес тя твърди, че Макрон е „герой от друга планета“

Личният живот на френският президент безспорно е най-голямата пикантерия около него. Съпругата му Брижит Троньо (моминското й име) е цели 24 години по-възрастна и изглежда като негова майка. Тя е едно от шестте деца в известна фамилия, която притежава фабрики за шоколад и до днес. Един от най-продаваните продукти на компанията са френските дребни сладки макарони, които стават повод за чести шеги с фамилията на Макрон.

Еманюел се влюбва в Брижит, когато е едва 15-годишен, а тя е негова учителка по френски в провинциално християнско училище. Омъжената за банкер дама, майка на три деца, печели сърцето му завинаги. Красивата преподавателка ръководи и училищния театър, в който той играе. Еманюел е любимият й ученик и това не остава незабелязано за другите. Двамата започват да прекарват повече време заедно, оставайки насаме след училище, за да пишат сценарии за театъра и да обменят мисли за живота. Дълго време Еманюел крие непозволената си любов, но накрая събира смелост да й признае чувствата си. Брижит се поддава на изкушението и така започва тяхната тайна връзка. Първоначално родителите не подозират нищо. Чувствата обаче са толкова силни, че в един момент майката и бащата разбират скандалната истина.
„Когато Маню беше на 16, ме зашемети с новината, че е влюбен в учителката си. Всички знаехме, че той често посещава дома на Брижит Троньо, и си мислехме, че излиза с дъщеря й Лоранс, която е на неговата възраст, но сбъркахме Не можехме да повярваме. Ясно е, че когато Еманюел срещна Брижит, нямаше как да кажем: „Това е чудесно“, разказва години по-късно Франсоаз Ногес-Макрон пред журналистката от „Фигаро“ Ан Фулда – автор на книгата „Еманюел Макрон – перфектен млад човек“.
Бащата Жан-Мишел Макрон пък „почти паднал от стола“, по собствените му думи, когато разбира за увлечението на сина си. Родителите се срещат с 40-годишната тогава Брижит Троньо (на колкото по-късно Еманюел става президент) и я молят да го остави на мира или да му обясни, че връзката им е невъзможна. „Не разбираш ли, че ти си изживяла живота си? Той няма да има деца от теб“, казва майката на учителката. „Но тя отговори, че не може да ни обещае нищо. Единственото, за което я помолихме тогава, е да даде възможност на сина ни да получи образование и да не му пречи да гради кариера, и тя се съгласи“, спомня си още Франсоаз Макрон.

Тогава родителите местят Маню да учи в Париж, като се надяват да прекратят смущаващата любовна история. Непримиримият младеж обаче се зарича, че някой ден ще се ожени за своята любима – „Няма да можеш да се отървеш от мен“, казва той. Така и става, макар и доста години по-късно. Първоначално, след като той се дипломира, тя се мести в Париж при Макрон, а през 2007 г., вече разведена, се омъжва за него. Казва, че се е влюбила заради интелекта му. Описва го като „герой от друга планета, който смесва рядка интелигентност с изключителна човечност, философ, който стана банкер и политик“.

„Никой няма да разбере кога нашата история се превърна в романс. Това ще си остане между нас двамата. Това е нашата тайна“, допълва мадам Макрон в книгата. „Трябваше да се боря, за да живея личния си и професионалния си живот, както бих искал“, споделя пък самият президент.

На сватбата им той е на 29 години, а тя – на 53. „Благодаря, че ни приехте каквито сме – една недотам нормална двойка“, обръща се Макрон към трите си доведени деца на празничната церемония. Въпреки злостните коментари и възмущението на много хора двамата постоянно се показват заедно, като демонстрират искрени чувства. Независимо от възрастта си Брижит изглежда перфектно, винаги елегантна и изискана. Модни списания дори провъзгласиха първата дама на Франция за „икона на стила“. Двамата са щастливи дълги години, макар да нямат деца, а тя да има вече седем внуци от първия си брак. „Нашият избор беше да нямаме деца. Избор, който не е егоистичен от моя гледна точка. Наложи се да вземем това решение, когато бях на много млада възраст. За мен нямаше значение, че децата и внуците не са мои от биологична гледна точка, за да им дам цялата любов, на която съм способен“, казва самият Макрон. Негови снимки с бутилка бебешко мляко, хранещ внуците на съпругата си, обиколиха вестниците в страната.

На фона на тази идилия преди няколко години жълти медии замесиха семейство Макрон в скандал с непотвърдената информация, че президентът има тайни хомосексуални отношения с директора на Радио Франция Матийо Галет. И за да са по-убедителни, изтъкнаха, че сред сътрудниците на Макрон има доста активисти на ЛГБТ движението, например филантропа Пиер Бергер.

През 2021 г. обаче френската журналистка Гаел Чакалоф, която е близка с президентската двойка от няколко години и следи живота им отблизо, написа биографията им „Само да сме заедно“. Книгата съдържа цитати на Брижит и Еманюел и ги описва като двойка, която прави всичко заедно и избягва да върши нещо без знанието на другия. Чакалоф разказва, че е била очарована от любовната история на Макрон, който се обажда на жена си на всеки час и половина, и че тя е най-довереният му човек. Анонимни източници, близки до семейството, също говорят за силната им връзка и разкриват, че Брижит е отдадена изключително на успеха на съпруга си. Първоначално президентът не бил впечатлен от идеята за биография, като Гаел твърди, че дори е била поставена в черния списък от неговия екип, когато споделила намеренията си. Брижит обаче застанала зад нея и така журналистката получила разрешение да ги следва, където и да отидат. „Те имат общ график, така че знаят всяка минута какво прави другият. Убедени са, че връзката им подобрява тяхната индивидуалност. Президентът си ляга, след като разговаря с жена си, която е много влюбена в него“, описва Гаел. И допълва, че офисът на Брижит се намира на приземния етаж на Елисейския дворец, а неговият е на първия етаж, така че често се виждат.

Първата дама на Франция признава, че решението на Макрон да се кандидатира за президент е било трудно за семейството им, но не навлиза в подробности. Казва обаче, че още когато е била негова учителка, е била убедена, че той ще стане „комик, писател или художник, но не и президент“. От биографията става ясно още, че Макрон е много близък с майка си, която го идеализира, но също така вече отдавна е приела снаха си и дори имат страхотни отношения.

„С годините се примирих с връзката им. Известно време се притеснявах, че синът ми никога няма да има свои деца. Гледам брат му Лоран, който има четири деца, и не мога да повярвам, че Еманюел е лишен от радостта от бащинството. Но не е лишен от любов и страст. Като всяка майка и за мен е важно децата ми да са щастливи. Сега не възприемам Брижит като дама с леко поведение, но тя не ми е толкова снаха, по-скоро е моя приятелка. Имаме еднакви интереси, еднакви приоритети, споделяме си всичко“, признава майката на френския президент.

Първата дама на Франция младее с пластични операции

В това е убеден хирургът Александър Вдовин, който твърди, че си е правила ринопластика и лифтинг на лицето

Няма спор, че макар и на 70, Брижит Макрон изглежда перфектно. Как обаче е успяла да запази младежкото си излъчване? Според пластичния хирург Александър Вдовин това се дължи на направени интервенции. Първото, което се набива на очи е формата на носа й, която изглежда неестествено. И ако погледнем много по-ранни снимки на първата дама, изводът се налага сам: преди много години Брижит е прибягнала до ринопластика.

„Формата на носа и върхът му са се променили доста. В онези години корекцията на носа се извършваше по съвсем различни стандарти – отбелязва Вдовин. – Много е трудно обаче да се разбере дали първата дама на Франция е прибягнала до лифтинг. Най-вероятно да, тъй като на 70-годишна възраст е трудно да се поддържа толкова опънат овал на лицето.“

По думите на Вдовин, за борба с бръчките на тази възраст са необходими процедури като лазерно възстановяване на кожата, лифтинг с микроигли и инжекционни техники, насочени към дълбока хидратация. Според него Брижит периодично прибягва до подобни процедури.

Специалистът също така предполага, че Брижит Макрон си е направила деликатна корекция в областта на скулите с филъри на основата на хиалуронова киселина.
„Най-вероятно е направена горна блефаропластика или ендоскопско повдигане на челото, тъй като няма увисване на горния клепач, в периорбиталната област се виждат бръчки, а по челото – не много дълбоки бръчки. Може да се предположи, че е направена ендоскопия на челото. Използвани са и инжекции с ботулинов токсин“, отбелязва Вдовин.

Хирургът обръща внимание и на факта, че съпругата на френския президент обича да носи къси поли и рокли, а в областта над коленете няма увиснала излишна кожа, което е типичен възрастов проблем при жените. Вдовин е сигурен, че и тук не е минало без намесата на специалисти, които са извършили процедури, насочени към стягане на кожата и нейното уплътняване – лазерен ресърфейсинг или фокусиран ултразвук.

5 любопитни факта за нея

  1.  Късите поли са нейната запазена марка. Мнозина критикуват стопанката на Елисейския дворец, че се облича неподходящо за възрастта си. Това обаче, изглежда, никак не трогва първата дама, която винаги се появява на публични места с поли и рокли, не по-дълги от педя над коляното.
  2. Тя е милионерка. Притежава наследствен шоколадов бизнес за милиони в Амиен. Годишната печалба е от 4 млн. евро. Най-известните продукти на компанията са френските макарони, продавани под бранда Macаrons d’Amiens.
  3. Притеснява се, че е по-възрастна от мъжа си. „Единственият му недостатък е, че е млад“, споделя първата дама в интервю за сп. „Ел“ и разказва как се чувства, когато сутрин се събуди до него и си дава сметка как ще изглежда в бъдеще.
  4. Не получава възнаграждение за работата си. Тя пътува със съпруга си по време на международни срещи на високо равнище, организира срещи и в Елисейския дворец, но не разполага със собствен бюджет и служи на страната безплатно.
  5. Наричат я галено Биби. Дребничката мадам Макрон е винаги с тен, който се превърна в нейна запазена марка заедно с шикозния й стил на обличане. Сред големите й фенове са дори известни имена от шоубизнеса като Арнолд Шварценегер, Риана и Боно от U2. А близките я наричат просто Биби.

Източник: „Филтър“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече