Бойко в засада –държи да застане срещу Кирил Петков

0

Денков подмени началника на „Промяната” в Бургас от страх пред хората на Борисов

Слух, че ГЕРБ ще изправи лидера си Бойко Борисов за водач на листа в Бургас, е преподредил изненадващо листата на „Продължаваме Промяната”. Това научи „Уикенд” от депутати от бившата управляваща фракция, след като уж първоначалния фаворит за пръв в морския град Кирил Петков отпадна от състезанието и на негово място хората на десницата решили да сложат академик Николай Денков.

Внезапната рокада изненадала дори и съратниците на Кирил Петков, който се бе спазарил да е пръв в Бургас, а вече напусналият го Константин Бачийски трябваше да е последен в списъка. Причината била, че ГЕРБ пуснали клюката, че началникът им Борисов ще играе в Бургас, където позициите на партията са непоклатими.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в момента пък играел шах със съперниците и бивши съюзници от ПП-ДБ за водаческите места за вота на 9 юни, признаха още управленците. Причината е, че на този етап нямало яснота кои райони ще поведе Борисов към депутатски бъднини, тъй като изчаквал хитро първо враговете от ПП-ДБ да посочат своите фаворити. Въпреки че традиционно Борисов води в София и Пловдив, този път къде да е водач щяло да зависи единствено от подредбата на местата в чужда партия, разкриха депутати.
Амбицията на Борисов била да се изправи лично срещу Кирил Петков и да го „бие на избори”, ала ПП-ДБ още не са решили къде да поставят съпредседателя си. ГЕРБ по традиция до последно не издават водаческите си места по области, а този път надпреварата с „Промяната” била повече от оспорвана кой ще обяви пръв кандидатурите. Преди броени дни десните от ПП-ДБ подписаха споразумение за общо явяване на избори, както „Уикенд” пръв писа въпреки броженията на активистите по места и от двете партии. На този етап се говори, че Бойко Борисов отново ще води две листи, но този път бившият премиер изчаквал в засада ПП първи да обявят къде ще се състезава Кирил Петков, за да може лидерът на ГЕРБ да се изправи срещу него. Киро бе категоричен фаворит за Бургас, но смяната в последния момент е възможно да го прати в столична листа, смятат депутати на ПП. За да не успее схемата на Борисов, от „Промяната” дори умували да го сложат в друг МИР за вота на 9 юни и така Кирил Петков да не се изправя на битка с лидера на ГЕРБ.
Иначе вече е ясно, че една от софийските листи на ГЕРБ ще се води от дългогодишния кмет на столицата Йорданка Фандъкова. ПП-ДБ пък ще заложат със сигурност на Христо Иванов и Ицо Хазарта като водачи на листите им в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече