Нинова кълве: Главчев срещу себе си ли подава сигнал или срещу министрите си?

0

„Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено“, казва лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като служебният премиер съобщи, че ще внесе сигнал в ДАНС и прокуратурата относно МБАЛ „Мама и аз“.

Главчев е разрешил построяването на частна детска болница. Неговият Министерски съвет я е гласувал единодушно без нито един коментар, припомня Нинова и пита: „Сега Главчев дава на ДАНС и прокуратурата сигнал. Срещу кого? Срещу себе си? Срещу министрите си?“.

Според лидера на левицата още „по-нелепо“ е поведението на премиера, който първия ден защитава решението, а на следващия се сеща, че служебно правителство трябва да организира избори, а не да се занимава с дългосрочни въпроси.

„Хора, това е пародия. Единственият начин Главчев да се сдобие с някакво що-годе достойнство е да каже кой го накара да вземе това решение и срещу какво, кой му нареди правителството, кой му сменя министрите? Кой управлява реално държавата, защото и на децата вече е ясно, че не е той“, заявява Нинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече