Христо Иванов и ген. Атанасов пристават на Бойко след вота?

0

Грозен заговор за разцепление кроят срещу „Продължаваме Промяната” партньорите им от десницата. За заверата издадоха пред „Уикенд” членове от тъмносинята фракция на „Да, България” – хората на ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Не само те обаче участват в интригата, а цялата схема е с благословията и съдействието на Христо Иванов.

Мълвата носи, че лидерите на дясното Христо Иванов и Атанасов решили след изборите да изоставят на произвола колегите си от ПП и да пристанат на ГЕРБ. Поклонът пред Банкя вече бил договорен с хората на Бойко Борисов, ала според десните Кирил Петков и Асен Василев не подозирали за готвената схема. Депутати от десницата разкриха пред вестника, че партията им е омерзена от скандалите в редиците на „Промяната”, които лепят петно и по тях, а съвместното им участие на изборите щяло да е истински удар по имиджа на ДБ и ДСБ.
Още от номинирането на Васил Терзиев за кмет на София, в редиците на фанатизираните десни в столицата имало жестоки брожения срещу прегръдката с хората на Кирил Петков и Асен Василев, а темата се обсъждала всеки път на партийни сбирки месеци наред, признаха десни активисти. Провалите на ротацията и мечтата на ген. Атанасов да оглави парламента също наклонили везните към отцепление, а фактът, че тъмносиният лидер не е водач на нито една листа, съвсем вбесил десницата.
Отделно принудата да са заедно на европейските и националните избори това лято още повече преляло чашата сред актива на ДСБ и ДБ и според думите им лидерите им напълно осъзнавали, че трябва да скъсат след изборите с партньорите от ПП и да се гушнат с очакваните победители от ГЕРБ. Това било добре дошло и за Борисов, който от доста време също се опитва да всее раздор в малката коалиция като фаворизира Христо Иванов за сметка на плачливия Кирил Петков, на когото демонстративно отказваше да вдигне телефона по време на преговорите за ротацията.
От „Кърниградска” издадоха още, че освен Христо Иванов, Борисов е успял да превърне и бившия премиер Николай Денков в потенциален ренегат. Денков почти бил на косъм да се отцепи от ПП след изборите, въпреки че води две техни листи – в Бургас, както „Уикенд” пръв писа, и в Шумен. Отсега академика си проправял път към благословията на Борисов, като настоявал партията му да се съюзи с ГЕРБ след вота, уж поставяйки условия за съвместно управление. Депутати на ГЕРБ вече се шегуват, че в редиците им щяло да има няколко бивши премиери след изборите – Бойко Борисов, Мария Габриел, която се очаква да е водач на евролистата, и Николай Денков, разкриха още от партията на Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече