За да е пак на власт: Караянчева „забрави“, че е ПКП, прости на шефа си грозната гавра

0

За да е пак на власт, Цвета Караянчева преглътна гаврата от своя партиен шеф, и като нищо може да стане отново парламентарна председателка

Позабравената политичка от ГЕРБ се връща на бял кон в парламента след като липсваше на депутатските банки в последните три години. Сега обаче тя е определена за водач на листата в Пловдив-област, където ГЕРБ вкарва поне трима народни представители. До днес 56-годишната инженерка винаги бе водач в Кърджали, но там партията на Бойко Борисов не успява да спечели дори един мандат. Преди 14 години първи Вежди Рашидов успя да наруши монопола на ДПС в района и стана депутат, но после бързо смени Народното събрание с министерството на културата, което оглави. На последните парламентарни избори точно Рашидов бе водач в Пловдив-област, където ГЕРБ-СДС вкара още Младен Шишков и доктор Иван Червенков. Двамата отново са намерили .място в листите. Първоначално за водач бил обявен координаторът на партията и бивш кмет на Стамболийски Георги Мараджйев, който дал съгласието си. След намеса от София обаче Караянчева заела. мястото му.

Тя ще води листата на ГЕРБ-СДС както в Кърджали, така и в Пловдив-област, за да е абсолютно сигурно, че влиза в парламента.

Идеята на ръководството на ГЕРБ била Цвета да се пробва отново за председател на НС, каквато бе от 2017 до 2021 година. Със съгласието си тя явно дава прошка за гаврата, която й нанесе баш шефът й – Борисов. Паметливи припомнят, че веднъж той си изтърва нервите и я обиди, наричайки я „проста, кърджалийска пу**а“.

Сега тя като нищо може да бъде избрана отново за председателка на Народното събрание. Досегашният.шеф Росен Желязков бе свален с гласовете на всички партии и нито той, нито Борисов искали да бъде издиган отново толкова скоро след махането му.

Цвета е родена на 25 февруари 1968 година в Болярово, но когато е на четири години родителите й се местят в Кърджали. Баща й е багерист в местен завод, майка й – продавачка в сладкарница „Арда”. Това кара учителите да я подценяват, но бойната Цвета няма намерение да им се дава. Въпреки че е доста буйна и дори се бие с момчетата, винаги е отличничка. Запалва се по професията на баща си и решава да стане инженер. Завършва механотехникума в Кърджали, като в класа са само 6 момичета и 26 момчета. Там се запознава с Илия – ученическата й любов, с когото имат повече от 30 години брак. Женят се през 1988 г., след като съпругът й минава през казармата. Единствената им дъщеря се ражда, докато майка й е студентка.

Денят, в който Цвета постъпва в родилното, е 10 ноември 1989 година. Дъщеря им е майка на две деца – Илия, който дойде на бял свят през 2020 година и носи името на съпруга на политичката, и кака му Теодора, пише „Минаха години“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече