Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

0

Почина председателят на ПП „Обединени земеделци“ и депутат от ПП-ДБ Петя Ставрева. Тъжната вест съобщиха от пресцентъра на ПП „Обединени земеделци“.

„С дълбока скръб съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна председателят на ПП „Обединени земеделци“ Петя Ставрева, народен представител в 49-ото НС, от 13 МИР, град Пазарджик“, написаха от партията.

Петя Ставрева е председател на ПП „Обединени земеделци“ от 26 март 2011 година. От 2007 до 2009 г. тя е член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП). Работи в Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете. През 2008 г. тя инициира създаването на Обществен съвет за граждански мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието. От 2009 г. е председател на българо-френски комитет за побратимяване. През 2016 година тя е избрана за председател на сдружение „Балканска земеделска камара“. Като експерт по Обща селскостопанска политика на ЕС тя участва в международни организации и проекти.

От 2001 г. тя завежда „Връзки с обществеността“ на Земеделския младежки съюз към БЗНС – Народен съюз. От 2004 г. е председател на областното настоятелство на Земеделския младежки съюз, София-град. От 2002 г. до 2005 г. е регионален координатор за България на международна организация на младите земеделски производители. От 2005 г. е председател на Управителния съвет на сдружение „Младежки инициативи 2004“ . През 2006 г. е избрана за член на Постоянното присъствие на БЗНС – Народен съюз, секретар по международните въпроси.

Има магистърска степен по журналистика и масови комуникации от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и магистърска степен по „Агробизнес“ от Аграрен университет – Пловдив. Има специализация по политическа комуникация в Институт „Роберт Шуман“, Будапеща, както и специализация по политически мениджмънт в Нов български университет.

Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“, гр. Пазарджик. Тя ще бъде погребана в тесен семеен кръг.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече