Ваня Григорова: Копейкин ме прецака за кметските избори!

0

Водачката на „Солидарна България“ Ваня Григорова се оплака във фейсбук, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се е опитал да я преметне на кметските избори миналата година. Той дори отправил оферта към нея – да се откаже от надпреварата и да подкрепи кандидата на „Възраждане“, ако социологическо проучване покаже, че той има повече шанс. Ако пък тя води, то тя ще получи подкрепата реципрочно.

Постът ѝ във фейсбук идва след този на Костадинов, в който той пише: „В момента не само Борисов гледа към Ваня Григорова. Пеевски също гледа натам. Даже Пеевски не само гледа, но и някой друг лев дава. „Възраждане“ ви предупреди за нея. До сега не сме имали ситуацията, в която да сме казали нещо и да сме ви подвели“.

„Време е да разкажа за хм… колебливите позиции на Костадин Костадинов. Миналата година след среща за бюджета в НС през юни Даниел Лорер ме заговори (още не бях приела поканата на БСП да съм техен кандидат за кмет). Поиска да направим с други кандидати „блок срещу езика на омразата“, т.е. срещу „Възраждане“. Отговорих му, че език на омразата използват те – ПП и ДБ. Техни, уж независими, експерти обикалят студия. Техни близки симпатизанти и членове изливат помия срещу опоненти. Техни маши маркират всички, чиято позиция не пасва на зададената от посолството, като разпространители на „фалшиви новини“ и „четирихилядници“. Накратко – отказах“, започва разказа си тя. На излизане спряла пред парламента да си говори и с други депутати. В този момент спрял парламентарен автомобил. Излезе Костадинов, ръкува се с мен и заръча да предам поздрави. Познаваме се отдавна. Мъжът, с когото живея – Калин Първанов, беше писал статии за сблъсъка на Костадинов с Марешки преди години (ходи във Варна, запозна се с цялото дело срещу Марешки), разказва още Григорова.

„По-късно приех поканата на БСП и през различни хора към мен започна да идва една и съща оферта – десет дни преди първи тур да се направи социологическо проучване. Ако то сочи, че аз имам шанс, кандидатът на Възраждане ще се откаже и ще призове избирателите да гласуват за мен. Ако пък, според това проучване, той има по-голям шанс, аз се отказвам и призовавам хората да гласуват за него. Въобще не отговорих“, казва още тя.

И разказва как няколко дни преди 29 октомври са публикувани социологически данни, която отрежда първото място на Антон Хекимян с 25%, на второ – Васил Терзиев с 23,8%, на трето кандидатът на „Възраждане“ с 20,1%. „А аз? На четвърто място, доста зад третия с 16,2%. Чие е „проучването“? На агенция „Адлайн“. Чия е фирмата? Според търговския регистър, собственик е Анна Володиева Христова (200 лв. капитал). Госпожата била сътрудник комуникации на парламентарната група на Възраждане.
Оставям изводите от офертата и „проучването“ на всеки един от вас. След като номерът не мина, аз надвих кандидата на ГЕРБ и отидох на балотаж, какво направи Костадинов? Започна да публикува постове срещу мен. Включително в деня на балотажа. А след като помогна на посолствоТО да ме пребори в София, месеци по-късно продължава да се упражнява на мой гръб“, пише още тя.

Григорова обяснява как в здравната комисия на СОС, която оглавява, не е направила нито едно предложение за разхищение на средства.

„Ако Костадинов твърди, че Пеевски ми дава „някой друг лев“, е добре да има доказателства. А ако признава, че на него е дал, за да ме хули, няма да се учудя твърде много. Предателството в София също може да не е било безплатно“, пише още тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече