Президентът загърби майка си по празниците заради родата на Деси Радева

0

Президентът Румен Радев е пренебрегнал майка си навръх най-светлите християнски празници. Държавният глава, който всяка година намираше време около Великден и Гергьовден да посети пенсионерката Станка лично, този път не отишъл в родното си село. Вместо това той прекарал почивните празнични дни в компанията на съпругата си Десислава в нейния роден град Бургас.

Радеви заминали за морето по настояване на първата дама. Те не се появиха и на празничното Пасхално богослужение за Възкресение Христово в катедралния храм „Св. Александър Невски“ в София. На службата отиде само служебният премиер Димитър Главчев. Миряните останали учудени от отсъствието на държавния глава, защото Радев не е пропускал да присъства на богослужението от 2017 г. насам. Вместо това президентът и жена му били на гости нейната рода в Бургас. Макар баща й Кирил отдавна да е покойник, а майка й Желяза да живее в апартамент на пъпа на столицата, в родния си град Десислава има много роднини, с които поддържа топли отношения. Там са леля й Йорданка по майчина линия, с която са като две капки вода визуално, свако й Йордан, братовчедите и много приятели от детските и гимназиалните години.

Майката на президента ос танала разочарована, че синът й не я навестил в кратката почивка. И до ден днешен Станка Радева не е близка с втората си снаха Десислава, за която местните в Славяново казват, че почти не стъпвала в родния дом на мъжа си.

През този април се навършиха 4 години, откакто майката на държавния глава овдовя и се налага да пребивава сам-самичка в харманлийското село. Баща му Георги си отиде през пролетта на 2020 г. на 82-годишна възраст след тежко боледуване и престой във ВМА. Оттогава Станка Радева се справя сама с на моменти тежкия селски живот. Тя

разчитала на посещенията на сина си по празници, за да й помага с по-тежките физически дейности из къщата и двора. Сестра му Лозана и нейното семейство, които също живеят в столицата, се отбивали при възрастната жена по-често.

Последните месеци животът в Славяново се превърна в същински кошмар за жителите му, тъй като безводието там се оказа нерешим проблем. От чешмите в домовете не тече вода от август 2023 г. Кметът наскоро би тревога, че има риск в населеното място да пламнат сериозни зарази. Общинарите в Харманли са обещали спешно да предприемат мерки. Със затоплянето на времето положението ставало все по-тежко. Въпреки това местните все още не са напуснали къщите си и се спасяват както могат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече