Голяма излагация за премиера Главчев

0

Чутовна излагация на премиера Главчев около историята с болницата „Мама и аз“! Толкова, че чак ти става неудобно и тъжно да го гледаш този човечец, станал премиер ей така от нищото. Какви ли не неща се пишат в интернет за взетото и оттеглено решение. От реквием за българското здравеопазване, до откровени ругатни по адрес на премиера и неговите кукловоди. Че и на ДАНС се отвори работа, щели да направят проверка как е дадено разрешение за изграждане на лечебното заведение. Естествено, след изборите вече ще е напълно забравен проблемът, дотогава ще гърмят сигурно нови скандали.

А иначе на всички е ясно, че този, който пробута на премиера решението за болницата, той го и оттегли. Вероятно стреснат от реакцията на медицинската общност, както и от обикновените хора, на които им е напълно ясно, че пак се лови риба в мътна вода. Известно е, коя партия стои зад Главчев, известно е чий е кабинетът, макар и прикрит зад определението служебен. След като наивниците от ДБ прокараха нефелните промени в конституцията, естествено беше герберите да се възползват от тях, и то в своя полза. Само че този скандал с опита да се пробута набързо и незабелязано, и то в Страстната седмица, разрешението за строеж за пореден път демаскира същността на кабинета. И вместо да се построи държавна педиатрична болница, която да е общодостъпна, се дава разрешение на поредната частна болница.

И сега много от хората се питат с какво служебният кабинет на ГЕРБ е по-добър от служебните кабинети на президента Радев. С нищо. И той си има кукловод, и той вместо с подготовката за изборите се опитва да взема решения, касаещи обществото за десетилетия напред. От Радев наследихме проблема „Боташ“, а от Главчев щяхме да задълбочим проблема и кашата с нова детска болница. Добре че от Банкя се усетиха навреме, та стопираха процеса, за да избегнат разгарянето на мащабен скандал преди изборите. Дразнеща е обаче тази арогантна наглост, с която се вземат управленски решения, а след 24 часа се отменят. Това ни е до болка познато през последните 10-12 години. И много омръзнало.

  Валери Стойновски, Плевен, за „Ретро“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече