Даже и на пето място, Елена Йончева остава в Брюксел

0

Очаква се Джевдет Чакъров и Искра Михайлова да се откажат от кариера в европарламента

Въпреки унизителното пето място в листата на ДПС, бившият червен евродепутат Елена Йончева все пак ще се добере до европарламента. „Уикенд” научи, че водачът Джевдет Чакъров и ветеранката Искра Михайлова в крайна сметка ще откажат да заминат за Брюксел и така Йончева ще се изкачи до избираемото 3-то място.
Бившата спътница на Сергей Станишев отнесе много критики и подмятания заради решението си да пристане на ДПС. Освен това се очакваше тя да е на втора позиция в листата – петото място обаче е откровена подигравка, смятат запознати. Елена Йончева обаче надмогнала накърненото си достойнство заради обещанието, което получила от Чакъров и Михайлова, а именно – че те нямат реални планове да ходят в Брюксел и ще се откажат от кариера като евродепутати. Искра Михайлова води в две листи на родна почва, Джевдет Чакъров – също.
В момента партията на Ахмед Доган и Делян Пеевски има трима представители в столицата на Белгия, но на този евровот се цели в четири квоти за европейския парламент. В случай, че постигне това, то освен Елена Йончева за Брюксел ще замине и Танзер Юсеинов, който е шести в листата. Тези планове обаче не са съвсем реалистични, защото на евроизбори изселниците в Турция не могат да гласуват и така ДПС ще отчете по-малко гласове.
По информация на сайта Lupa.bg има и друга причина Елена Йончева да бъде поставена на пета позиция в евролистата на ДПС. Тя не е популярна сред гласоподавателите на партията и лидерите на движението не очакват да им донесе никакви допълнителни гласове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече