Руди Гела пусначалгаджийкатаРоксана за депутат

0

„Ще бъда честна”, зарече се изпълнителката

Коментарът на Искра Фидосова, че фолк-дивата Софи Маринова е чудесен вариант за депутат преди години, явно е взет на сериозно от наследниците й в политиката. Фолк-певицата от ромски произход Роксана атакува парламента от името на бившия спортен министър и създател на партия МЕЧ Радостин Василев, научи „Уикенд”.

Наш репортер се свърза с кандидат-депутатката, която обяви, че ще е „искрена и честна, както винаги” с електората, но не коментира защо е решила да даде доверието си на партията на отцепника от „Има такъв народ” и „Продължаваме Промяната”, тъй като бързала за важва партийна среща.
Родила на невръстна възраст, ромската гърла е поставена в листите на МЕЧ редом до хора с академични титли, заради което в групите, подкрепящи партията в социалните мрежи, има сериозни брожения. Активисти са вбесени, че чалгаджийката е поставена на избираемо място и има шансове, макар и минимални според социолозите, да кове законите на страната. Друга страна на дивата още повече вбесявала актива на партията, разкриха пред вестника вбесени симпатизанти – Роксана друсала мощни кючеци на предизборно събитие на ДПС през август миналата година в Свищов, където начело на купона бил съпредседателят на партията Йордан Цонев. Според активисти на МЕЧ присъствието на Роксана в листите на партията е комплимент към бившите й благодетели от движението за права и свободи, тъй като Руди Гела се надявал именно неговата формация да е новата патерица на властта в парламента, ако успее да прескочи прага от 4% за влизане в събранието. Засега тази титла се пази за „Има такъв народ”, с която от ГЕРБ и ДПС преговарят за нов „златен пръст” още преди провала на ротацията.
Певицата се извини заради ангажимента си и сподели пред „Уикенд” защо е делегирала доверие на Радостин Василев. „Видях този бунтар и борец в „Тик-Ток”, казах си, че е носител на промяна за нас и нашите деца. Запитах се кое е това момче, за какво се бори и го харесах”, сподели изпълнителката. По думите й „всички правим грешки”, като така оправдава поведението на Радостин Василев при напускането му на две партии. Ромската перла е категорична, че МЕЧ е начинът, по който ще се оправи държавата, но не пожела да коментира поведението на лидера в политическите му деяния. „Всеки прави грешки, не сме съвършени”, завърши дълбокомислено кандидат-депутатката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече