Скоротечен рак уби за броени месеци млада депутатка от ПП-ДБ

0

Скоротечен рак е причината за смъртта на председателката на партията „Обединени земеделци” и депутат от ПП-ДБ Петя Ставрева, научи „Уикенд” от нейни покрусени съпартийци. Ставрева, която наследи легендарната Анастасия Мозер като лидер на земеделците у нас и попадна в парламента като коалиционен партньор на ПП-ДБ, угасна в деня на Великден. Тя беше само на 47 години.
Повечето й колеги дори не подозираха, че е болна. Тя е била диагностицирана с тежкото заболяване през февруари. Болестта изпила силите й само за няколко месеца. Петя Ставрева до последно таяла надежда, че ще пребори коварния рак.


По настояване на близките й, земеделката беше погребана в тесен семеен кръг в село Бяга, Пазарджишко, откъдето са корените й.


Петя Ставрева е председател на „Обединени земеделци” от 26 март 2011 г., като бе наложена от дългогодишния лидер Анастасия Мозер, която не криеше симпатиите си към нея. От 2007 до 2009 г. тя е член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП). Работи в Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете. През 2008 г. тя инициира създаването на Обществен съвет за граждански мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече