КАТО ДВЕ КАПКИ: Румен Радев съвсем заприлича на Бай Тошо!

0

Още през 2016 година се говореше под сурдинка, че Румен Радев е досущ на външен вид като Тодор Живков. С времето приликата между двамата „първи“ все повече се набива на очи – въздълъг нос, плешивото теме, леко присвитите очички, трапчинката на брадичката, та даже и жестовете.

Радев е по-висок и строен от правешкия сатрап, но тук разликата в поколенията си казва думата. Някои дори се шегуват да не би Бай Тошо да е минавал през село Славяново с ловната си дружинка през 60-те години на миналия век и да е ръсил от своето ДНК.

Разбира се, приликата не е само визуална. Живков беше пръв приятел на СССР и най-верен лакей на Москва, но това не му попречи да посети САЩ, за да участва в работата на сесията на ООН през 1960 г. Посещава заводи за обработка на храни, цъка пред напредъка на американската индустрия, впечатлен е от огромните хотели и Атлантик Сити.

Радев се къпе в народната любов

Точно както Румен за вътрешна консумация повтаря кремълски опорки, но мине ли границата, е пръв евроатлантик и надежден стожер на НАТО.

Живков и Радев си приличат и по семейното положение. И двамата имат син и дъщеря. И докато щерките са болно амбициозни като Людмила и Даринка, момчетата се забъркват в скандал след скандал като Владко и Георги.

Точно като своя предшественик бай Тошо

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече