Власт на всяка цена: Мая Манолова и Ваня Григорова заровиха томахавките

0

В името на подбутване към парламента от други партии по пътя към властта, Мая Манолова и Ваня Григорова са заровили томахавката и вече не мерят „коя е първа цигулка“, както се изрази самата Григорова.

Двете фурии, които се изпокараха като съпернички в конкурс за „Мис“ заради неглижирането на Манолова като фактор в коалицията, отскоро затоплили отношенията си. Нещо повече – Мая дори завела смуглата синдикалистка в неизменно любимия си фризьорски салон на бул. „Христо Ботев“ в столицата, филиал на един от салоните на стилист Капанов. Там всяка седмица Манолова е гост от години, като други коафьори не мият и не подстригват русите й букли, а сега жестът на помирение с Ваня щял да осигури атрактивна прическа и за нея.

В чудна драма обаче се видели двете фурии, след като стана ясно, че въпреки ударната кампания на Григорова и каците с пари, които бизнесмени като Георги Гергов и Васил Александров – собственик на „Агрополихим“ наливат в проекта им, парламентът е мираж с очаквани около под 3% подкрепа. За парламент обаче са нужни 4%, а предвид, че се явяват в коалиция Манолова и Григорова са заплашени да се фризират сами, тъй като без успех и депутатски места няма да помиришат субсидия.

Всяка партия с над 1% от вота получава държавни пари, но ако се е явила самостоятелно. Отсега се говори, че двете дами, които в политическите среди иронично наричат „Русата и Черната Златка“, правили совалки до определени партийни централи и провеждали обаждания с партийни лидери, от които се очаквало да „подбутнат“ формацията им към парламента с преливане на гласове, пише „Уикенд“.

Ръководствата им обаче били готови на подобен жест единствено ако двете фурии и коалицията им приближат прага за влизане в парламента. В противен случай новосближените приятелки нямало да видят депутатски кресла, а „преливането“ щяло да е в полза на друга партия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече