Кирил Петков и Асен Василев на нож за бъдещ съюз с ГЕРБ

0

Два лагера цепят „Продължаваме Промяната” заради Борисов

Два лагера са се оформили в „Продължаваме Промяната” относно бъдещият им политически живот след изборите, научи „Уикенд”. Хората на Асен Василев твърдо настоявали да се направи максималното, за да се стигне до нова „сглобка” с Бойко Борисов след изборите, а именно Василев и бившият премиер акад. Николай Денков лобирали в структурите за повече толерантност към ГЕРБ.

На обратната позиция обаче бил Кирил Петков. Близките до него депутати настоявали партията сама да се опита да води държавата след изборите и да не се чува повече името на Борисов. За драмите в ПП-ДБ разказаха за вестника депутати от екипа на ГЕРБ, които с наслаждение гледали трусовете в бившите си партньори. Бойко бил най-доволен, тъй като отсега правел сметки кои хора от партията на Петков и Василев да си прибере след изборите като нови верни васали.


Говори се, че някои от депутатите на „Демократична България” отдавна били „привлечени” от ГЕРБ и щели да изневерят на коалиционните партньори, като сега пипалата на съмнението дали е добре да са опозиция, лидерът на ГЕРБ посял в ПП. Там също отдавна уж мразеният Асен Василев е повече от верен на ГЕРБ и Бойко Борисов, а скандалите покрай оставането му на поста при провалената ротация били именно за замазване на очите. Както „Уикенд” писа насред трусовете, постът на Асен Василев си остана непипнат, а в сегашната ситуация дори коментарите му за „красивото лице на мафията” били забравени в името на разцепването на „Промяната”, признаха депутати от ГЕРБ. Те са категорични, че няма как лидерът им да управлява без участието на поне част от десните депутати, а скандалите в ПП давали повод да се разкрият лагерите, които могат да преминат към депутатите на Борисов след вота на 9 юни.


Бойко постоянно коментира „провалите на ПП в управлението”, сякаш не е бил част от него, като обаче премълчава името на Христо Иванов, а Асен Василев дори не участва в коментарите му за продънената хазна, сякаш тя сама се е опразнила и заемите, теглени от кабинета нямат общо с бившия финансов министър, отбелязаха още депутати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече