ЗАЩО? Набързо асфалтираха мястото, където кола на НСО с Кирил Петков уби човек

0

За случая с асфалтираното място от катастрофата с кола на НСО, в която е пътувал Кирил Петков, информираха граждани във фейсбук групата „Виждам те – КАТ Варна“. Участъкът, където загина човек, е прясно асфалтиран преди два-три дни, алармираха те.

„АПИ сложи нов асфалт на мястото, където джипът на Кирил Петков уби човек край Аксаково. Защо?! Как ще се правят нови експертизи и следствени експерименти? Или вече мачът е свирен – убитият е виновен, властта е невинна!“, пише Краси Костов.

След сигнала премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО. Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение, съобщиха от Дондуков 1.

Коритарова реагира незабавно и нареди да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНССТРОЙ-ВАРНА“ АД, съобщиха от МРРБ.

Снимка: Фейсбук на Краси Костов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече