Васил Божков взе земеделец мултимилионер от комисията „Манолова“

0

Мултимилионерът Павел Стоименов е един от козовете на Васил Божков на предстоящите парламентарни избори, показа проверка на „Филтър“.
Той стана известен с изявите си в комисията по ревизия на Мая Манолова през 2021 година. Стоименов направи разкрития как Иван Ангелов-Пилето от Стара Загора контролира и притиска бизнеса в областта. Преди него Ангелов беше нападнат и от зърнения бос Светослав Илчовски.

Дотогава Павел Стоименов беше известен само в средите на земеделците. Той обработва хиляди декари ниви в страната. Сочен е за най-крупния зеленчукопроизводител у нас, а компаниите му са сред най-големите получатели на европейски субсидии. Сега роденият в Симитли Павел Стоименов води две листи на „Център“ – в Плевен и в Благоевград.

Решението му да се присъедини към движението на Васил Божков не е случайно, показва проверка на „Филтър“. Той е имал предложения и от други партии заради парите, влиянието и много си работници. Всъщност Стоименов се познава с Васил Божков от много години, а на последните местни избори стана общински съветник от Съюза на свободните демократи. Това е дясна партия, основана от бившия кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски. Софиянски и Васил Божков пък са сватове. Синът на бившия хазартен бос Антон е женен за дъщерята на Стефан Софиянски Ива. Съюзът на свободните демократи не участва на парламентарния вот, но членовете му и общински съветници като Павел Стоименов поголовно се включват на страната на Център.

Освен Стоименов в листата на Божков за Благоевград са колегите му от общинския съвет в Симитли Славчо Гургулеев и Вера Качулска.

Има и много други от останалите последователи на Стефан Софиянски в политиката, които намират място в листите на Център с надеждата за рестарт на политическата си кариера, показа проверка на „Филтър“. Самият Софиянски обаче не е сред тях. Няма ги и членовете на семейството на Божков – нито синът му Антон, нито съпругата му Елена Динева. Повечето от кандидатите му са неизвестни, а някои от тях са местни бизнесмени от средно ниво, за разлика от крупния земеделец Павел Стоименов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече