По кафенетата: Учат на политика Антон Хекимян

0

Журналистът, Прошко Прошков и колежката им от СОС Ваня Тагарева обсъдиха предстоящите избори в заведение край НДК

Антон Хекимян използва малкото приятни часове в дъждовната софийска пролет, за да пие кафе на открито със свои колеги от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Неуспелият кандидат-кмет най-често е в компанията на ренегата Прошко Прошков, който преди да се присъедини към партията на Бойко Борисов беше член на ДСБ и формацията на Меглена Кунева „България на гражданите”.

Онзи ден двамата общински съветници отново бистриха политиката в любимото си заведение до НДК. Луксозното кафене е съвсем близо до централата на ГЕРБ, а е и на метри от Би Ти Ви – телевизията, в която работеше арменецът до местните избори през 2023-та. Антон отиде до барчето пеш, видяха през обективите си папараците на „Уикенд”. Докато крачеше натам, той проведе няколко телефонни разговора. Бившият журналист се беше облякъл с пухено яке, тъй като температурата беше сравнително ниска, а и подухваше ветрец.
Пристигнал в заведението, Хекимян се настани при Ваня Тагарева – шефката на Комисията по обществен ред и сигурност в СОС. Скоро към тях се присъедини и увилият дебел шал около врата си Прошко. Мъжете си поръчаха кафета, а русокосата им дама – вносна газирана вода. „Антон в момента се учи да бъде политик и получава ценни напътствия от по-опитните си колеги”, разясняват гербаджии.
След като обсъдиха предстоящите избори, общинарите от ГЕРБ освободиха масата и всеки тръгна по свой път. Отдалечавайки се от НДК, Антон отново извади телефона си и заби поглед в екрана му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече