РЕЗИЛ: Хазарта и Роксана единствените кандидати за Европейския парламент със средно образование

0

Рапърът и кандидат за евродепутат от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, е в тайна договорка за изборите за Европейски парламент, сключена лично с Кирил Петков. Хазарта, с чиито песни, които клеймят политическото и социално лицемерие, израсна цяло поколение, вече няма нищо против да стане част от задкулисните игри в политиката. Именно тези недъзи атакуваше като артист със следните послания (правописът е запазен):

Ставам в 6, мноо ме мързи, имам много работа
и много ми се спи.
Треа нова песен аре ти я направи намери ми.
Мими, рими, Мон Ами Мани тия стари мръсотии ела веднага ми изпей некви нови тъпотии…

Заради подобни послания Христо Петров бе знаме на протеста срещу статуквото, когато изпълняваше и песни срещу всяка власт. Това го опакова като борец срещу несправедливостта и му отваря път към високите етажи в политиката. Това е актуално, докато е избран за депутат от „Продължаваме промяната“. Рапърът става член на ПП благодарение на Лена Бориславова, която е негов отколешен почитател. Тя отива на концерт на рапъра, припява хитовете му, остава възхитена от изявата му и след това го представя на Кирил Петков и Асен Василев. Пакетираните като харвардски възпитаници веднага надушват златната рибка и го включват в листите, а Хазарта печели впечатляващи победи с преференции. Дори печели срещу Бойко Борисов на предишни избори.

Престоят му в парламента обаче минава незабелязано и с името на Хазарта не е свързан нито един забележителен закон. Самият той се разочарова от пребиваването си в политиката, заради което губи фенове, а участията му, от които генерира сериозни приходи преди години, намаляват. Още преди обявяването на предсрочния вот Христо Петров заявява на Кирил и Асен, че авантюрата му с политиката приключва.

Най-гневен от решението му е Кирил Петков, който иска да противопостави Хазарта на Бойко Борисов на предстоящите избори в „Банкя“, надявайки се, че рапърът ще размаже бившия премиер с преференции. Затова увещава Христо Петров да остане в политиката, като му гарантира да го включи в листата за евродепутат в схема, която му осигурява избираемо място в Брюксел и заплата от 20 000 евро на месец. Борецът срещу неправдите се съгласява, забравяйки за посланията за морал и почтеност, впечатлен от крупната сума, която всеки месец ще се влива в банкова му сметка. Силните послания за липсата на морал в политиката избледняват в името на личната изгода.

Скандалното е, че той е единственият кандидат за Европейския парламент, който е със средно образование, подобно на ромската фолк певица Роксана, която е водач на листа от партията на Радостин Василев „Меч“. Разликата е, че чалгаджийката се бори за място в родния парламент, а не за позиция в ЕП.

Тайната договорка на Кирил Петков и Христо Петров-Хазарта предполага рапърът да бъде лансиран като най-важния кандидат за Брюксел. Харвардският възпитаник, прославил се с фалшивата декларация за двойно гражданство и подправени документи за плажа „Корал“, изпълнява стриктно обещанията си, като неглижира всички останали кандидати от листата на ПП за ЕП за сметка на Хазарта по време на кампанията.

Заради поредното необмислено поведение на Кирил Петков в партията зрее бунт, а нейни членове твърдят, че тя се раздира от междуособици. Ако Христо Петров бъде избран за евродепутат, той ще бъде единственият среднист, излъчен да защитава правата ни в Брюксел. Дори в епохата на технологичните революции има значение кой за какво е учил и дали е обогатявал общата си култура в продължение на 5 години в университет, или е станал масово популярен с няколко хита, които днес дори вече не звучат убедително.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече