Бойко няма да иде на дебат с Денков, заканил се да го съди

0

Мен са ме избирали хората три пъти, аз го направих него такъв, изсмял се Борисов

С присмех и ирония реагирал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на отправената в сряда сутринта покана от акд. Николай Денков да се срещнат очи в очи на публичен дебат. За това разказаха минути след поканата пред „Уикенд” от щаба на партията, а Борисов от съветниците си чул отправената в социалните мрежи покана за диспут. Лидерът на ГЕРБ признал, че не се страхува от дебат, но нямало как да „хукне”, щом Денков го накара, тъй като „мен три пъти хората са ме избирали да съм премиер, а аз него го направих такъв”.

Според щаба, бившият трикратен премиер имал предвид, че акад. Денков реално бе назначен на поста с благословията му и на тази на депутатите от ГЕРБ, а не се е състезавал с партията си за премиерското кресло. Още повече, лидерът на ГЕРБ подшушнал на юристите в партията да прегледат и дали няма възможност академикът да отиде на съд за уронване на престижа на Борисов, като темата се готвело да бъде обсъдена и със съпредседателя на ДПС Делян Пеевски или по-точно – с екипа му, но само с цел да стресне съперника, научи още „Уикенд”. Борисов реално не искал да се занимава със съдебни дела срещу Денков, но напористи членове на партията били повече от надъхани да му се подмажат и като нищо щели да го въвлекат в съдебна разпра, опасяват се от щаба на партията.

Лидерът на ГЕРБ бил напълно наясно, че на този етап дело срещу учения и партията му няма смисъл да завежда, тъй като на 9 юни ще е ясно дали няма да се наложи ново пребоядисване на позициите в името на сглобка 2.0, разказаха за „Уикенд” от екипа на Борисов.
От ГЕРБ признаха и че отдавна гледали с презрение на опитите на акад. Денков да се изявява като политик, тъй като възможностите му да се ориентира в политическата обстановка адекватно и риториката му били далеч от тези на обигран държавник, а академикът продължавал да си „каканиже” като учен. Лидерът на ГЕРБ бил повече от възмутен и заради скандала с билбордовете, на които грейна като контрапункт на уж префинения Денков заедно с лидера на ДПС Делян Пеевски, а още по-вбесен бил на ЦИК, че комисията е разпоредила премахването на рекламните пана само в столицата и Пловдив. По думите на щаба това означава, че във всеки друг град електоратът ще продължава да вижда скандалните билбордове на „Продължаваме Промяната”. От партията на Кирил Петков и Асен Василев продължават с всяка предизборна изява или изказване да правят невъзможна всякаква следизборна договорка за нова „сглобка”. От ПП-ДБ вече официално декларираха, че са готови да бъдат опозиция, но не и да влязат в управлението с ГЕРБ и ДПС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече