Николай Пловдивски ще е новият патриарх?

0

Няма депозирано искане от Пловдивския митрополит Николай в Светия Синод да не бъде издигнат и избиран за Патриарх. Това заяви неговият съратник Западноевропейският епископ Антоний днес, след като бе изрично попитан.
Това означава само едно – волята на Николай ще зависи от гласуването в Светия Синод, което той ще спечели безапелационно! Николай има подкрепата на политическия елит в столицата и лобито на ЦРУ в Църквата ни заедно с това на Вселенската Патриаршия. Фенер ще бабува със сигурност на този избор, за да няма грешки.

С избора на дясната му ръка Арсений за митрополит на Сливенска епархия силите в Синода са категорично на страната на Николай и само от него зависи кои ще са тримата номинирани за достойни да бъдат избрани от Църковния събор, чийто избор на делегати започва тази седмица. Изборът ще бъде направен на 20 юни, а десет дни по-късно Съборът ще избира кой е най-достойният.

Ловчанският митрополит Гавраил, който е убеден русофил, Варненският Йоан, Серафим Неврокопски, Даниил Видински и Григорий Врачански са основните опоненти на Николай Пловдивски в Синода и поне двама от тях имат намерения към Патриаршеското було.

Изборът ще бъде взет от делегатите, но и техният избор ще бъде определен от епархийските избори тази неделя. Политическото лоби на евроатлантиците също стои твърдо зад избира на митрополит Николай. С него е Посолството, без което нищо не се случва в столицата, както и Вселенския Патриарха Вартоломей.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече