Обиден Христо Иванов подаде оставка от „Да, България“, няма да е депутат

0

Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България”. Тя е била приета, съобщи той на брифинг.  

„Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция изисква поемането на лидерска отговорност, поради което аз си подадох оставката и колегите подкрепиха това решение“, заяви Христо Иванов.

„Тази позиция е моя, не ангажира никого. Всяка партия има своя логика на поведение и носене на отговорност“, заяви Иванов като подчерта, че това е негово решение.  

Той обяви още, че се отказва и от депутатското си място в 50-ото Народно събрание. Няма да се кандидатира и за лидер на „Да, България”. 

Иванов заяви, че ще се отдаде на семейството си, но ще продължи да работи за  „Да, България”.

„Ще се посветя на семейството ми оттук нататък и на партията. Всичко, което мога да направя, за да върна това доверие под форма на това да им служа, ще го направя – ще бъдат активен с тях и сред тях. Така че аз оставам на терен, ще работя просто в друго качество и по друг начин. Не се отказвам от каузата, за която работя“, каза Иванов.

Той поясни, че засега разговор за коалиционния формат не е воден. Имах разговор с Атанас Атанасов и Кирил Петков, но решенията се взимат от всеки самостоятелно, поясни той. 

Запитан коалицията ПП-ДБ има ли съвместно бъдеще, той заяви: „Това е въпрос на надграждане, на разговор, но, да,  мисля, че има“.

Христо Иванов е лидер на ДБ от учредяването ѝ през 2017 година и съпредседател на коалиция „Демократична България“ от 2018 година. Политическата кариера на Христо Иванов започва през 2014 година, когато е назначен за служебен вицепремиер и служебен правосъден министър в кабинета на премиера Георги Близнашки.

През ноември 2014 година Иванов е избран за редовен министър на правосъдието. Изкара на позицията около 1 година и подаде оставка. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече