Пенка, майката на Стоичков: След 4 месеца пак ще има избори

0

Майката на Христо Стоичков не успя да гласува на изминалите избори за български и за европейски парламент. Тя не бе допусната, защото не фигурираше в списъците в село Ясно поле, където живее. Пред „България Днес“ леля Пенка обясни, че вината е изцяло нейна и няма никакъв скандал. По адресна регистрация тя се води в град Пловдив и трябвало да си извади удостоверение, но е забравила.

„Не си извадих бележка, за да мога да гласувам тук, в Ясно поле. Тази година много задължения имах и направо бях изключила. Няма друга причина, поради която да не са ме допуснали да гласувам. Нямаше никакъв проблем, хората си ме обичат и уважават тук, в селото. Грешката си е изцяло моя. Не успях да отида до Пловдив да гласувам, защото нямаме автобус в неделя, а аз не съм шофьорка. През уикендите хората си имат планове и не исках да ангажирам никой да ме кара. С един глас повече или по-малко, все тая“, обяснява Стоичкова. Майката на легендарния футболист е убедена, че кабинет няма да може да се състави с резултатите след вота.

„След 4 месеца пак ще имаме избори. Баба Ванга ми е предсказвала много отдавна какво ще се случва. Навремето ми каза много истини, които ми се сбъдват“, допълва 76-годишната жена. Тя не се вълнува чак толкова много от политиката, а повече от Евро 2024.

„Очаквам с нетърпение европейското първенство по футбол, гледам си всички мачове. Имаме детски отбор и в селото. През новия сезон дано да успеем да направим и мъжки състав, че миналата година нещо се разтури отборът. С това се разтоварвам аз, това са емоциите. Ицо обикаля по света постоянно, затова и рядко се виждаме, но се чуваме по телефона“, довери още Пенка Стоичкова.

Христо Стоичков гласува в Маями
Христо Стоичков гласува в Маями

Камата от своя страна гласува в САЩ. Синът на леля Пенка даде своя вот на машина в Маями, където живее. Тази седмица той ще се прибере в България. Ицо заедно с друг герой от САЩ ’94 – Красимир Балъков, ще вземат участие в престижен голф турнир. Надпреварата за първи път ще се проведе в „Пирин Голф & Кънтри Клуб“ от 14 до 16 юни и ще събере топголфъри от цяла Европа на възраст над 50 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече