Богдана Карадочева: И ген. Атанасов да подаде оставка!

0

„Да откажеш да дадеш гласа си не е много разумно. Смятам, че в България обществото е на такова ниво, че гласуването трябва да стане задължително, като в дивите държави, защото не може с 30% избирателна активност  да се избира правителство. Толкова ли не ги интересува техният живот и на децата им?“, заяви пред „Ретро“ Богдана Карадочева.

Коментарът й бе по повод провелите се избори 2 в 1 на 9 юни. За последните 3 години това бяха 6-и избори, а избирателната активност бе рекордно ниска -едва 34,41 % за националния парламент и 33,79% за европейския.

„Как така няма да отидат да гласуват? Аз лично никога не съм пропуснала да дам вота си и смятам, че това е най-разумното нещо, което може да се направи. Особено младите хора – те трябва да си решат съдбата и да отидат да гласуват спрямо собствените си разбирания. Надявам се, че политическата криза след тези избори ще се разреши, защото сме тръгнали по правилния път. Ние сме член на Европейския съюз, член на НАТО и трябва да си продължим пътя“, заяви Богдана.

На въпроса „Трябва ли ГЕРБ да направи коалиция с ИНТ и ДПС?“, певицата отговори:

„А защо не? ДПС са български граждани, за които много пъти съм пяла в различните градове, в който преобладават. Те са едни нормални работливи хора и едно време по полетата и строежите работеха само турци, така че трябва да се съобразяваме и с тяхното мнение.“

Гръмкият провал на ПП и ДБ и загубата на. близо 300 хиляди избиратели според Карадочева се дължи на празните хвалби.

„Те тръгнаха много да се хвалят, а това е много лошо. Започнаха да говорят срещу другите. По-добре ти кажи какво ще направиш и какви са твоите идеи, а не на гърба на другите да правиш политика. Това е смешно. Целият свят се обърка, но и това ще мине“, сподели изпълнителката.

„Аз гласувах за „Синя България“ защото съм синя по душа и по принадлежност. Резултатите за сините са катастрофални. Добре е , че Христо Иванов подаде оставка. Оставката си трябва да подаде и ген. Атанасов“, категорична е певицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече