Новото нежно острие на „Възраждане“ и пътят й от рок бара до парламента (СНИМКИ)

0

Новата депутатка действително е ценена от Костадин Костадинов, най-вече заради лоялността й и участието в множество партийни демонстрации

Колко дълъг е пътят от рок бара в Несебър до 50-ото Народно събрание? Твърде кратък, ако се казваш Звезделина Камелиева Каравелова, която според Уикипедия е „държавник“.

33-годишното острие на ПП „Възраждане“ изпълни съкровената си мечта и след няколко неуспешни опита да стане я депутат, я общински съветник, най-после бе избрана за нещо, макар и това да се случи по служебен път.

Националният зам.-председател Цончо Ганев реши да възнагради лоялността на една от най-верните си поддръжнички и я подсигури с депутатско място, заплата и всички произхождащи от това екстри.

Коя е Звезделина Каравелова?

За нея се знае твърде малко. Името й се появява за пръв път през 2016 година, когато е подгласник в нискоквалитетен конкурс за красота в Свети Влас. Впоследствие има и още няколко участия на модния подиум.

Звездата й изгря по време на ковид протестите през 2020-2021 година, в които тя взе дейно участие.

Понякога пресоляваше с крайно конспиративни твърдения, друг път истерично крещеше, смятайки, че така ще мотивира демонстрантите, а имаше и случаи, в които, облечена като американски хипар от 70-те, блокираше на своя глава ключови кръстовища в Бургас и оставяше стотици изнервени шофьори да чакат, пише Флагман.

Още тогава бе ясно, че тя не просто изразява гражданска позиция, а очевидно бленува за политическа кариера на най-високо ниво.

И в интерес на истината отдавна щеше да е депутат, ако през 2022 година не бе избухнал скандалът с дипломата й за средно образование, в който тя сама се въвлече заради хиперактивността си в социалните мрежи.

Тогава тя реши да отговаря на критик, който изрази съмнения дали изобщо има някакво образование и гордо снима дипломата си или поне само първата страница от нея.

Единственото, което се виждаше, че е завършила несебърското ОУ „Любен Каравелов“ и серийният номер, който обаче е напълно достатъчен, за да имаш достъп до всички данни в електронния регистър на МОН, нещо, което Каравелова едва ли е знаела.

Дипломата показа, че тя е изкласила на 21 години с успех от 4,28.

Това изглежда притесни ръководството на партията и в онзи момент тя бе понижена – от втора на трета позиция, а впоследствие бившата й съратничка от „Възраждане“ Елена Гунчева извади от архива снимките й от периода, в който Каравелова дефилираше по бански на нискоквалитетни модни конкурси по Черноморието.

На същите избори „Възраждане“ вкараха в парламента водача Цончо Ганев и щастливия втори Борис Аладжов, а Звезделина Каравелова остана в изчакване за своя звезден миг.

Той така и не настъпи на местните избори, защото несебърлии изглежда не я припознаха за свой представител в Общинския съвет и тя едва събра 200 гласа.

В известен период новата депутатка се оттегли от обществения живот, а причината бе щастливо събитие в личния й живот – раждането на сина й.

Звезделина има дълга връзка с популярен музикант от Несебър, който държи рок бара в града. Бъдещата депутатка често може да бъде видяна зад микрофона, зад бара или като сервитьорка в заведението на мъжа си, казват несебърлии.

Някои смятат, че това нейно качество е положително, защото не се срамува от каквато и да е работа, но други са категорични, че е несъвместимо с претенциите, които самата тя има.

Новата депутатка от „Възраждане“ действително е ценена от Костадин Костадинов, най-вече заради лоялността й и участието в множество партийни демонстрации в цялата страна.

Показателно е, че той стана кръстник на детето й и според запознати сам е настоял Звезделина да заеме третото място в бургаската листа, очаквайки, че ще стане от раз част от 50-ото НС.

Бургазлии с интерес ще наблюдават поведението на Звезделина Каравелова в парламента, защото извън НС тя имаше смелостта да влиза във вербални сблъсъци с редица изявени политици.

Понякога силно се надценяваше. Последният пример е от опита й за разговор с акад. Николай Денков, когото „заклещи“ на шатрата на ПП-ДБ в центъра на Бургас. Срещата обаче бе неравностойна – академик, който е в топ 100 на учените в световен мащаб, срещу Звезделина от Несебър.

Историята помни и още един такъв случай – от опита й да поучава президента Румен Радев, който прояви стоицизъм, изслуша я внимателно и по елегантен начин, демонстрира интелектуалното си превъзходство, без да уязвява противника си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече