Волгин вече няма да критикува „брюкселските зелки“, стана една от тях

0

Петър Волгин има поводи да отвори шампанското или поне една скъпа руска водка, може би „Белуга“. Топ журналистът влезе в омразния му Европарламент, който с мед на уста от години критикува в предаванията си. Като евродепутат радио водещият ще взема десет хилядарки заплата. В евро, не в рубли. Още двайсет бона ще прибира за сътрудници и режийни. Тоже в евро. Безплатното пътуване в луксозната бизнес класа дори не го броим, пише „Галерия“.

Заслужи си човекът! Той бе на второ място в листата на „Възраждане“, но и 15-и да го бяха сложили, пак щеше да ходи по работа в Страсбург и Брюксел. Защото Волгин получи рекордните 71 224 гласа от преференции — най-много от всички български евродепутати. Добра новина за журналиста, защото данъчните декларации показват, че от Европарламента се излиза като милионер, че и с 2000 евро пенсия, да си имаш за сладолед.

Истинското име на култовия водещ е Петър Петров Георгиев. Роден е на 28 септември 1969 г. в София. Взема фамилията псевдоним Волгин заради баща си, който е с българо-руско потекло.

Таткото работел в радиото, а също и като драматург в няколко столични театъра. Майка му Галина Ванчева е родена в град Кула, Видинско, и е строителен инженер. Едва 10-годишен печели конкурс за артист в детски роли в радиопиесите на БНР. Там невръстният Волгин работи с емблематични наши актьори, включително с незабравимия Стефан Данаилов.

Завършва Националната гимназия за древни езици и култура. Дипломира се като филолог в Алма матер. От студентските скамейки отива директно в БНТ през 1992г., но бързо разбира че телевизията „не е неговото“ и още през 1993г. се прехвърля в БНР. Няколко години е стажант, но с приятния глас, перфектната дикция и острите си интелигентни коментари си заслужава щатното място. Води „Извън контрол“, „Деконструкция“, а до последно „Политически НЕкоректно“. Няколко негови предавания са спирани от СЕМ или от ръководството на БНР

заради неспазване на журналистическата етика – показва само едната гледна точка.

Волгин или силно го любиш, или силно го мразиш, средно положение няма! Феновете му са хиляди, както се видя и на евровота. Но и душманите му не са по-малко!

Животът му минава в радиото. Тук среща първата си жена-журналистката и настояща главна редакторка на списание „Мениджър“ Весислава Антонова. Дълго са заедно, но нямат деца. Из коридорите на БНР се говори, че двамата се разделят след като Весислава го хваща в деликатна ситуация с колежката му и бивша шефка на радиото Поля Станчева. Волгин имаше романс и е друга колежка — Калина Андролова. С нея работи заедно в радиото, пишеха заедно и в несъществуващото вече списание „Аспекто“. Пътищата им обаче се разминават и сега е щастливо женен за колежката си Даниела Големинова, която също среща в радиото. Заедно са от 2015 г., но се ожениха едва наскоро и без много шум. Двамата работят съвместно в легендарното предаване „12+3“. С Даниела имат две прекрасни деца Tea и Александър. Живеят в кокетна кооперация в елитния столичен квартал „Изгрев“.

Това е особено удобно за Волгин. БНР му е само на една спирка с метрото и журналистът често може да бъде видян в подземната железница. Сега ще му cе наложи да пътува в обратната посока, към летището, заради заседанията на Европейския парламент. Говори се, че Даниела вече няколко пъти ходила до Брюксел, за да оглежда апартаменти. Според феновете. му, радиото губи от политическата му авантюра. Защото те предпочитат да слушат Волгин интелигентно да критикува брюкселските зелки, а не да се превръща в една от тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече