Николай Марков от „Величие“: Получавал съм заплахи за жена ми и децата ми

0

„Получавал съм заплахи за жена ми и децата ми.“ Това разкри лидерът на „Величие“ Николай Марков пред „Ретро“.

„Обяснете ми как да живея спокойно, като аноними хора се канят на семейството ми. Понякога не знам какво да правя, къде да ги скрия“, ексклузивно признава Марков.

„Трудно ми е да говоря каквото и да било за трите ми деца, за-щото искам да ги предпазя и да ги държа настрана от това, което се случва. Жена ми ме подкрепя в това и е още по-предпазлива, откакто влязох в политиката“, коментира полковникът.

Лидерът на „Величие“ никога не е предполагал, че ще се окаже в центъра на Народното събрание, но решил, че трябва да предприеме спешни действия заради това, което се случва в държавата.

Но след изборите Николай Марков получавал атаки по всички възможни начини. Освен че е под стрес за семейството си, той получава и обиди и нападки от непознати граждани и колеги от други политически формации.

Полковникът получил и заплаха за убийство от непознат мъж.

„Заплаха за убийство на политически лидер! Започва се. Ето какво получавам само минути след официалното политическо изявление, свързано с фалшификациите на изборите за парламент. Един много мил и любезен господин е мотивиран да ме заколи публично. Подавам сигнал до ДАНС и прочее“, съобщи Марков. Преди това Марков пък заяви,  че е имало натиск с компромати от три политически сили, за да подкрепи кандидатурата на  Рая Назарян за председател на Народното събрание, както и за кабинет.

„Имаше такива разговори, които се състояха преди започване на Народното събрание, във връзка с това да подкрепим кандидатурата, излъчена от най-голямата партия“, обяви депутатът от „Величие“ в кулоарите на парламента. Разговорите били с „контактни лица“, а не с политически лидери. Става въпрос за три политически сили, обясни той, но отказа да ги назове поименно. Говорили са в района на сградата на парламента. „Имаше показани компромати от тяхна страна за мен и г-н Михайлов. Казвам толкова, колкото преценя. Дали ще го пуснат този компромат, или не, е избор на

тези хора, които ми го показаха. В случая става въпрос за запис, каза Марков, но отрече да е зависим. „Компроматът е компромат не защото е истински, а защото компрометира даден човек. Дали е действителен, това кой може да го  прецени? Не ме касае мен, а Ивелин Михайлов. В криминалистичната лаборатория на МВР правят такива анализи за около шест месеца“, обясни той.

Николай Марков е роден през 1970 г. Завършва военното училище във Велико Търново, а след това и право. Започва работа в Националната служба за охрана през 1993 г. Напуска системата през 2007 г. Той е асистент в департамент „Национална и международна сигурност“ в Нов български университет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече