Кандидат-кметица от „Възраждане”: Сипвайте антифриз на бездомните животни!

0

Кандидат-кметицата от „Възраждане” Елена Кирилова възмути граждани с призива си хората да тровят бездомните животни с антифриз, пише Lupa.bg. 

„Накрая с антифриз. С тази префарцунена демокрация животните започнаха да определят живота на хората“ (б.а. правописът е запазен) – написа последователката на Костя Копейкин, която се е провалила на последните кметски избори и не е успяла да стане градоначалник на с.Коиловци. 

Антифризът е изключително токсичен за животните и може да причини фатална бъбречна недостатъчност. За съжаление, кучетата и котките намират течността за доста вкусна и с нетърпение ще я изпият, когато им се даде възможност.

Освен, че е нарушение на Закона за защита на животните и подлежи на глоба, жестокостта към животните е и престъпление по Наказателния кодекс. Предвиденото наказание за това деяние е от 1 до 3 години затвор и глоба. 

Lupa.bg. съветва Елена Кирилова да залегне над правописа си и овладяването на граматиката на родния й език, а не да дава съвети за решаване на проблемите с бездомните животни. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече