Вигенин клъвна Нинова: Не е сериозно да говорим за пешки, които пречат на царицата

0

„Очевидно нещо липсва на БСП. Тези системни конфликти, които се насаждаха вътре, може би тази реакция е симптом за това, което се случваше през тези години в партията. В момента, в който някой направи нещата така както си ги представя, изведнъж се оказват някакви пешки, които пречат на царицата. Не е сериозно това“. Това заяви пред БТВ  Кристиан Вигенин от БСП

Повод за думите му е изказването на Корнелия Нинова от преди дни: „Тежка загуба на изборите, катастрофални резултати, поех отговорност и подадох оставка. Някой нарече това, което се случи дворцов преврат. Дворцов преврат с пешки и пионки, защото зад това, което се случва в момента в БСП стоят съвсем други сили“.

„Имаше вероятност да бъде поставена под риск партията и при избора кое е по-важно преценихме, че по-важна е тя. Още повече, че ние направихме това, което ни каза Корнелия Нинова – избрахме така както е по устав изпълняващ функциите председател на партията. Да, не се избра този, който самата Нинова искаше, но има ръководство на групата и това е нормално в една демократична група. Нищо драматично не се е случило“, коментира Вигенин.

Според него, ако не се вземат спешни мерки, много скоро лявото ще се свие до степен, в която да стане напълно ирелевантно.

„В момента само БСП е лявата партия в българския парламент и е със 7%. Не ѝ отива да е с тези резултати и не може да си позволим от тази позиция да продължаваме да водим войни и вътре“, посочи Кристиан Вигенин.

По думите му част от проблемите на БСП са дошли от конфронтацията с президента Румен Радев, която за част от хората в партията е необяснима.

„Едно е да имаш принципна позиция и да я браниш, но когато престъпваш границата, това вече прилича на целенасочено търсен конфликт. Не мисля, че имаме нужда от това“, на мнение е Кристиан Вигенин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече