Кой кой е в проектокабинета на Росен Желязков

0

Малко след 9 часа тази сутрин ГЕРБ-СДС предложи проектокабинет, след като получи папката за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Томислав Дончев, Вицепремиер и министър на иновациите и растежа

Заместник министър-председател, министър по европейските фондове и икономическата политика в кабинета „Борисов 2“ (2014 – 2017) и заместник министър-председател в кабинета „Борисов 3“.

Людмила Петкова, Министър на финансите

Петкова неследи министерството на финансите от Асен Василев в служебния кабинет на Димитър Главчев. Магистър e по икономика и управление на търговията от Университета за национално и световно стопанство в София. Притежава специализации по Международни счетоводни стандарти от Института за следдипломна квалификация към УНСС и по Европейско право и административни практики от Нов български университет.

Даниел Митов, Министър на външните работи

Бивш министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство – второто на Бойко Борисов.

Калин Стоянов, Министър на вътрешните работи

Бивш главен комисар от МВР. Бил е директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Избран от XLIX народно събрание за министър на вътрешните работи в редовното правителство на акад. Николай Денков. Преназначен на същия пост в служебното правителство на Димитър Главчев.

Николай Нанков, Министър на регионалното развитие

Експерт по регионално развитие, народен представител, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в XLIX НС, министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 4 май 2017 г.- 20 септември 2018 г.

Деница Сачева, Министър на труда и социалната политика

Министър на труда и социалната политика в третото правителство на Бойко Борисов. Народен представител в XLV, XLVI, XLVII и XLVIII народно събрание.

Атанас Запрянов, Министър на отбраната

Офицер, генерал-лейтенант от резерва и служебен министър на отбраната в правителството на Димитър Главчев.

Мария Павлова, Министър на правосъдието

Служебен министър на правосъдието в правителството на Огнян Герджиков, служебен министър в кабинета „Главчев“

Красимир Вълчев, Министър на образованието

Министър на образованието и науката в третото правителство на Бойко Борисов.

Костадин Ангелов, Министър на здравеопазването

Хирург, директор на УМБАЛ „Александровска“ в град София (2013 – 2020), професор и министър на здравеопазването в третото правителство на Бойко Борисов. Народен представител в XLV, XLVI и XLVII народно събрание.

Любен Дилов, Министър на културата

Народен представител в XL народно събрание от листата на ОДС и в XLV народно събрание, XLVI народно събрание, XLVII народно събрание и XLVIII народно събрание от листата на ГЕРБ-СДС.

Георги Тахов, Министър на земеделието

Доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Служебен министър в кабинета „Главчев“. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. От 2022 година до момента е заемал поста изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

Ивелина Василева, Министър на околната среда и водите

Експерт по европейски политики и управление на проекти. Министър е на околната среда и водите във второто правителство на Бойко Борисов и председател на постоянната Комисия по околната среда и водите в XLIV народно събрание. Заместник-министър е в Министерството на околната среда и водите в кабинета „Борисов 1“.

Георги Гвоздейков, Министър на транспорта

Инженер и бивш политик от „Продължаваме промяната“. Народен представител в XLVII народно събрание. Избран от XLIX народно събрание за министър на транспорта и съобщенията в правителството на Николай Денков. Преназначен на същия пост в служебното правителство на Димитър Главчев.

Теменужка Петкова, Министър на икономиката и индустрията

Министър на енергетиката в кабинета Борисов II и Борисов III.

Делян Добрев, Министър на енергетиката

Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Народен представител в 10 парламента.

Евтим Милошев, Министър на туризма

На 9 април 2024 г. бе назначен за служебен министър на туризма в правителството на Димитър Главчев.

Красен Кралев, Министър на младежта и спорта

Министър на младежта и спорта на Република България във Второто и Третото правителство на Бойко Борисов.

Владимир Темелков, Министър на електронното управление

В момента е заместник-кмет на Пловдив с ресор „Дигитализация, европейски проекти, бизнес развитие и образованите“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече