След избора на новия патриарх: Архимандрит Никанор бесен, напуска БПЦ

0

Архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир обяви, че депозира молба към Негово Светейшество патриарх Даниил, за да го освободи от послушанието му като игумен и клирик на БПЦ. Отец Никанор публикува и молбата, която ще депозира в канцеларията на Софийска Св. Митрополия.

Настоящият игумен на Гигинския манастир не е съгласен с позицията и критиките на новоизбрания Български патриарх към Константинополския патриарх Вартоломей. Пълните си мотиви клирикът на БПЦ обяви ден по-рано.

„Драги приятели,

България има своя нов патриарх и неговото име е ДАНИИЛ!

Нека да приемем Божията воля такава, каквато е, и да не го посрещаме с враждебност, а да му помагаме с каквото може, за да стане един добър патриарх и да спечели доверието на хората!

Състоянието на БПЦ е такова, каквото е, и няма нужда да сипваме сол в раните й.

Както вчера съобщих, поради несъгласието си с някои еклисиологични и етически позиции, заемани досега от Негово Светейшество, днес ще внеса в деловодството на Софийска св. митрополия молба да бъда освободен от клирическо служение тук, защото смятам, че така е нужно.

Докато не бъда освободен от послушанието си ще изпълнявам, както и досега, старателно своите отговорности“, написа днес Никанор във Фейсбук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече