Спипаха кмета на Малорад да кара дрогиран, тарашат имотите му за наркотици и оръжие

0

Кметът на станалото скандално известно врачанско село Малорад е задържан да след употреба на наркотици.

Кметът Иво Иванов не се подчинява на полицейско разпореждане да спре за проверка и подминава полицаите с автомобила си, съобщава bTV, като информацията е била потвърдена от полицията

Служителите на реда успяват да спрат колата в района на селото след преследване в четвъртък вечерта.

Полевият тест за упойващи вещества е бил положителен, а Иванов е задържан. Имотите му се претърсват за наркотици и оръжие.

Иванов е втори мандат кмет на Малорад. Първия път печели с подкрепата на ГЕРБ, сега – на ДПС.

Резултатите от вота за общински съветници от изборите през октомври 2023 г. там бяха касирани, след като видеонаблюдението в една от секциите улови скандален случай на изборни манипулации, в които участва цяла секционна комисия.

Записът показва как в края на изборния ден мъж от комисията започва да се договаря с колегите си от останалите партии да надпишат преференции за „Мартин“, „баче Цено“ и „Боби“.

„Тук сме си наши момчета. Щете ли да помогнеме на Мартин, на некой, на баче Цено, да ги направим на преференцията, да има хора от село там. Некой има ли претенции“, пита мъжът, който стои зад камерата.

След като съдът касира вота в цялата Община Борован, преди две седмици в селото се проведоха извънредни избори за общински съветници, които бяха спечелени от „Възраждане“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече