СЕНЗАЦИОННО: Болен ли е Ахмед Доган?

0

Държавната охрана на почетния председател на ДПС е свалена преди 4 години

Охранители от НСО от години са държали Ахмед Доган затворен и не са му давали дори да отиде на погребение на близките заради опасения за сигурността му. Това стана ясно от интервю на независимия вече депутат, доскоро част от групата на ДПС, Рамадан Аталай пред „Дарик“. От дни наред в мрежата се разнасят слухове, че Доган е болен и дори на легло. Аталай настоя, че това не е вярно. „Аз преди два дни бях при него. Толкова е здрав, активен, чак му се учудвам и -след толкова години изкуствено затворен, за да не може да излезе“, разясни той.

На въпроса какво значи това, той отговори така: „Вие знаете ли, че от 2000 и коя година, когато беше Румен Петков, около него се създаде една армия от охранители. Мисля, че по едно време ги броих около 40, които не му даваха възможност свободно да се движи, да излезе. Той не можеше да отиде на погребение на близките си, защото му се казваше, че не могат да му спасят живота. Всичко това никъде не се говори, никъде не се вижда и онзи ден излиза един благожелател: „свалили охраната на г-н Доган от вчера“, а охраната на г-н Доган е свалена от четири години. И аз си задавам въпроса защо журналистите не питат президента, защото знаете, че НСО е там, по какъв начин и защо е свалена, и да ви се даде отговор, че от четири години няма.

„Днес смятам, че има по-голяма свобода. Охранява се от частна фирма. Срещите, поне с когото е поискал, се осъществяват“, допълни той.

На въпроса защо хватката около Доган се е разхлабила преди 4 години, Аталай каза: „Нямам яснота защо е така. Вие много добре знаете ситуациите, които се развиха около него. Всичко това вече е история.“

Преди дни ПИК съобщи, че  държавната охрана на Ахмед Доган е свалена още през 2020 г. от Румен Радев. Така НСО не пази почетния председател на движението от 4 години, издават източници от службите.

Това се случва през юли преди 4 години, веднага след като Христо Иванов акостира с гумена лодка на плажа пред Росенец, а охранители на бюджетна издръжка го блъскаха и го изгониха.

По този начин е изобличено като лъжа твърдението отпреди дни на бившия заместник-председател на движението Гюнер Тахир, че Доган още използва охрана от НСО.

По същото време през 2020 г. Радев направи публично изявление, че НСО трябва да престане да охранява политици, визирайки най-вече почетния председател на ДПС, чиято морска резиденция в Росенец стана отправна точка на протестите с вдигнат президентски юмрук.

В резултат от призива на Радев на 11 юли 2020 г. тогавашният министър-председател поиска от изпълняващия длъжността началник на НСО да свика незабавно комисията по Закона за НСО, която да реши Ахмед Доган вече да не ползва държавна охрана. На главния секретар на МВР и председателя на ДАНС беше разпоредено да вземат участие в заседанието и да гласуват за сваляне на охраната му.

„Фактите са категорични – държавната охрана на Ахмед Доган е свалена от Румен Радев през 2020 г., а кьорфишеците на Гюнер Тахир не хващат дикиш дори в родния му Самуил, където хората отдавна са го разбрали що за стока е и защо беше изгонен преди 24 години от движението“, коментират запознати, цитирани от „Crimesbg“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече