Румен Радев се готви да управлява дълго

1

Ушите ни проглушиха денонощно различни партийни апаратчици, дето непрекъснато искат правителство на всяка цена. И какъв е смисълът от правителство за 3, 5 или 6 месеца? И след това отново служебно правителство, отново партийните тарикатлъци, отново правителство за кратко и после пак служебно. И така до безкрай.
Докога лидерите на партии ще могат да лъжат хората, да се правят на загрижени за народа, за тежката зима, която ни предстои. И която вече започна и напредва, единственото и особено беше, че почти до средата на ноември времето е топло и приятно.

По-сговорчив тези дни от Борисов надали има, в това отношение той е първенецът. Душа и сърце дава да го запомнят като загрижен за хората и народа. Че и на врага си Радев хвърля похвали, само и само да се представи за толерантен и консенсусен. Пари, сериозни пари се очертават от Европа по плана за възстановяване, как така без ГЕРБ ще се усвояват. Нинова пък така закопа соцпартията, че старците на раздумка се обзалагат дали ще ги има социалистите, ако наистина го ударим на един изборен маратон. От промяната са си все така променливи, че не знаеш какъв вятър ще им задуха в главите. Днес са против ГЕРБ, утре са на разговори с тях. Уж няма да ги подкрепят, ама ще подкрепят политики, абе хората хем са категорични, хем си оставят отворени вратички. Затова да се стягат служебните министри и президентът над тях, защото още дълго ще сме на това дередже.

На хората им писна и колкото ги бутат към избори, толкова по-ниска ще е избирателната активност. Съответно и по-трудно ще се съставя правителство. А и служебното си има своите правомощия, да си влизат в ролята на управленци и това е. Да управляват с мисълта, че няма да е за малко. А в парламента да не се помайват, ами да вземат поне бюджета на държавата да оправят, та ред някакъв да има. Да не ни плашат политиците с войната, със зимата и световната конспирация. Защото тази криза в политиката у нас не я създадохме ние, хората, те я сътвориха. Лошото е, че попарата им ние вече я сърбаме.
 
За „Ретро“ Атанас Велчев, София

1 Коментар
  1. […] Президентът Румен Радев тихичко седи отстрани и потрива ръце от създалия се хаос, който му позволява от служебно след служебно правителство да управлява все по-дълго държавата. За Радев е очевидно изгодна слабостта на партиите, да няма парламент и той да дърпа конците. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече