Трансформациите на Калина – любимата дъщеря на цар Симеон II (Снимки)

0

  • Дъщерята на Симеон II смая с мускулестите си ръце и фитнес фигурата си
  • Княгинята не се свени да експериментира с външния си вид – оперира носа си, обръсна косата си, облича се нестандартно, гримира се екстравагантно

Винаги е оригинална, различна, изненадва, понякога дори шокира, но никога не остава незабелязана. Не следва модни тенденции, а ги създава. Достатъчно смела е, за да си позволи лукса да изрази себе си с нещо нестандартно. Никога не се свени да експериментира с външния си вид. Не го прави, за да впечатли някого, дори твърди, че е срамежлива. Тя е хамелеонът със синя кръв – княгиня Калина, пише „168 Часа“.

Някои я смятат за разглезеното момиче на татко, което си позволява ексцентрични волности, но други съзират в авангардния ѝ стил дълбоки послания. Затова тя не спира да следва девиза си: “Светът има нужда от повече красиви мигове”.

За последно единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски смая българския народ с външния си вид на официалната церемония при погребението на княз Фердинанд I в двореца “Врана”. Всички бяха изумени от княгиня Калина, която демонстрира завидно стегнато тяло, с отлично изваяни мускули на ръцете.

Някои дори я сравниха с културист,  отбелязаха редица западни издания като „Мадам Фигаро“. Други медии публикуваха дискусии от Х, в които се появиха дори невъзпитано злобни шеги да не се купуват български стероиди. Защитниците й отбелязват обаче, че тя е достатъчно смела да експериментира. Трети бяха впечатлени от достойното поведение на съпруга й Китин Муньос.

„С течение на времето и с изявите си 52-годишната Калина продължава да се променя – се казва в обширна статия в „Мадам Фигаро“. – От традиционните тоалети до други малко по-дръзки, включително пънк визии, принцесата променя външния вид. Известна с многобройните си прически, дъщерята на цар Симеон II редува различни цветове на косата си – от кестеняво, през русо, до обръсната глава и африкански плитки.“

На събитието, на което тя прикова вниманието на световните медии, княгинята наруши протокола пристигайки със съпруга си Китин Муньос ръка за ръка, в ежедневно облекло на известна международна марка, вместо очакваната елегантна черна рокля.

Княгиня Калина изуми с мускулестото си тяло на погребението на княз Фердинанд.

Княгиня Калина изуми с мускулестото си тяло на погребението на княз Фердинанд.

Всички се учудиха от мускулите, но се знае, че Калина винаги е държала на ежедневните тренировки. Напоследък обаче вероятно спортува интензивно с тежести във фитнеса, за да извае подобна мускулатура.

Тези дни се появи и в тоалет с цветовете на българското знаме, с което за пореден път показа, че обича страната ни.

“Княгиня Калина наистина води доста здравословен живот, чете много и винаги се старае да прави дните си пълноценни и полезни – обяснява пред “24 часа – 168 истории” Максим Бехар – журналист, бизнесмен, дипломат и PR експерт, близък приятел на царското семейство. – Познавам я твърде бегло, от няколко обяда, вечери или просто делови срещи, бях далеч по-близък с брат ѝ Кардам, който ни напусна много преждевременно. Но това, което със сигурност знам, е, че спортува редовно и така поддържа чудесна форма, силно подкрепяна от съпруга си Китин и малкия и невероятно чаровен техен син Симеон-Хасан. Калина е много позитивен човек, гледа на света край нея като на място, в което трябва да раздава, а и да получава любов. И това, което със сигурност знам, е, че обича безкрайно България и разказва за нея с голяма любов по целия свят.”

Според близки на фамилията тя се е отдала още повече на фитнеса след инцидента в Боровец миналото лято, когато беше заловена да шофира след употреба на алкохол. Приближените ѝ твърдят, че това се е отразило тежко на психиката ѝ и тя е изпаднала в депресия.

Дрегерът беше отчел 1,5 промила, а тя отказа даването на кръв за изследване. След инцидента съпругът ѝ Китин Муньос първо обясни, че жена му била много разстроена, защото загубила едно от кучетата си, обикаляла да го търси, спряла в хотел, където изпила чаша вино. После Муньос промени версията с условието, че не бил разбрал, а Калина всъщност търсела папагал.

“Мисля, че от нещо доста малко стана нещо огромно. Това са вече други причини. Най-накрая живеем в правова държава и всеки пред закона е еднакъв”, коментира тогава баща й Симеон Сакскобургготски.

През април стана ясно, че

Калина е осъдена на 8 месеца условно и глоба от около 18 хил. лв

Това наказание бе наложено след поправките в НК от миналата година, които позволяват колата на виновния да бъде отнета. Когато шофьорът не е собственик на автомобила, той трябва да плати левовата му равностойност.

Близките на княгинята твърдят, че случката обаче не би спряла дръзкото ѝ поведение, защото тя винаги е била оригинална и различна от всички в царското семейство.

Проблемът е, че някои нейни фенове смятат, че мускулестото ѝ тяло, приличащо повече на културист, силно я отдалечава от нежния ѝ образ от по-младите ѝ години.

Всъщност историята ѝ назад показва, че тя винаги е имала леки мускули на ръцете и по-стегната фигура. Това за първи път прави сериозно впечатление през 2009 г. на едно от представянията на книга на Китин в Мадрид. Съпругът ѝ бе признал, че тя усилено тренира във фитнес зала в дома им в мароканската столица Рабат. Двамата всеки ден отделяли време за упражнения, а освен това ползвали услугите на диетолог, който им предписвал витамини, минерали и хранителни добавки.

Като млада Калина е била впечатляващо красива.

Тогава Калина не смая публиката само с фитнес тяло, но и с нестандартна африканска прическа, с която загатваше, че със съпруга ѝ ще отидат да живеят в Мароко за година. Изглеждаше, че е с расти, а се бе оказало, че е “на райета” – веднъж коса, веднъж обръснато.

Още тогава дъщерята на Симеон II е споделяла, че обича да експериментира с косата и грима си. В онези години тя имала колекция от перуки и всеки ден се появявала с различен цвят и прическа. Поведението ѝ обаче винаги е демонстрирало, че странните ѝ на пръв поглед стилистични хрумвания винаги са били свързани с конкретно послание. Подчертаният грим на едното око през първото десетилетие на века например бе препратка към пустинните племена на Мароко, чийто защитник е тя. За нея не е проблем да се разхожда и с несиметричен грим като котка. Оказа се, че това е ритуален берберски макиаж, който си направила, за да изрази обичта към съпруга си Китин Муньос.

Това е една от прическите и екстравагантния грим на княгиня Калина.

Това е една от прическите и екстравагантния грим на княгиня Калина.

Тези нейни изяви обаче са карали испанската преса да я нарича бунтарка, авантюристка и непокорната принцеса. Приятелите ѝ неведнъж са казвали, че е изключително независима, а мъжът ѝ Китин Муньос твърди, че е най-състрадателната и нежна душа, която познава. За близките си е просто Калина, а според очевидци в GSM-а на баща ѝ Симеон Сакскобургготски е въведена като Калинка. “Тя е голямата слабост на мъжа ми”, потвърждава и Маргарита Гомес Асебо.

Деколтето на роклята на Калина бе довело до скандал дали визията не е била провокативна.

Всъщност ексцентричен бе и изборът ѝ за съпруг – испанският мореплавател и офицер от елитните части на армията Китин Муньос, когото тя срещна през 1999 г. в заведение. Двамата вдигат пищна сватба през 2002 г. в Царска Бистрица, която посреща 500 гости, включващи аристократи от цяла Европа и Африка. Роклята на булката бе изработена от самоковски баби с намигване към традиционната носия, защото Калина обожава тези облекла. Тя дори игра българско хоро и просълзи присъстващите.

Княгиня Калина на сватбата си с Китин Муньос през 2002 г.

Княгиня Калина на сватбата си с Китин Муньос през 2002 г.

Сватбата обаче не се запомни само като събитието на годината. Тогава бе забелязано, че княгинята има интервенция на носа, а на снимките личеше белегът от скалпела. Едва на следващата година стана ясно, че дъщерята на Симеон II е прибягнала към операцията заради обструкция на едната ноздра – изкривяване на напречния хрущял, който излизал нагоре, имало и сраствания. Малко преди сватбата получила сериозна инфекция и искала да се оперира. Тогава се надпреварваха да се изказват естетични хирурзи и дори ясновидци. Лекари предположиха, че това е нескопосна пластична операция или катастрофа, а столична врачка обясни, че Калина е паднала от кон преди сватбата и си е счупила носа.

Общото мнение е, че тя е се е подложила на няколко интервенции за оформяне на носа. Това бе шокирало испанската преса и дори баща ѝ Симеон Сакскобургготски, който при раждането на сина ѝ Симеон-Хасан бе споделил публично: “Който и нос да вземе това дете, все ще е като човка”.

Любопитното е, че само месеци след появата на царския внук през 2007 г. княгинята бързо бе влязла в спортна форма с много тренировки. Тогава отново показваше екстравагантния си стил или протеста срещу дворцовите порядки.

Най-шокиращата ѝ промяна обаче си остава обръсването на главата ѝ до нула номер през 1997 г. Тогава тя се появи на пищно тържество в мадридския Музей на изкуствата и смути присъстващите. Калина Сакскобургготска обаче посочи, че е отстоявала принципите си, защото е изгубила бас, а облогът е бил да се раздели с косата си.

“Нямам никакви амбиции нито да впечатлявам, нито да шокирам, а още по-малко да оригиналнича – казвала е Калина преди години в интервю. – Колко жени си променят цвета на косата и прическата според модата – не мисля, че е нещо особено. Мен просто ме забавлява и преценявам какво най ми отива.”

Сакскобургготска си е позволявала да стъписва испанския хайлайф, като е посещавала официални вечери с кенарени ризи и пафти или бедуински одежди и бръсната глава. Но по този повод княгинята също е категорична: “Колкото до екстравагантното ми облекло, понятието “строги тоалети за аристократи” не съществува. Ние живеем в развито общество, в което има благоприличие. Ако сте поканена на вечеря, няма да отидете по бански, но оттам вече човек е свободен да следва една или друга мода. Мисля, че моите т.нар. ексцентричности са преувеличени. Не разбирам защо наблягате върху шокиране и търсене на реакции, защото аз имам пределно други интереси и занимания, отколкото да провокирам. Извън това съм от срамежливите, така че не търся да ме забелязват.”

Каквито и да са причините за сегашната трансформация на княгиня Калина, едно е ясно – тя едва ли ще бъде последната…

Тогава Калина не смая публиката само с фитнес тяло, но и с нестандартна африканска прическа, с която загатваше, че със съпруга ѝ ще отидат да живеят в Мароко за година. Изглеждаше, че е с расти, а се бе оказало, че е “на райета” – веднъж коса, веднъж обръснато. Още тогава дъщерята на Симеон II е споделяла, че обича да експериментира с косата и грима си. В онези години тя имала колекция от перуки и всеки ден се появявала с различен цвят и прическа. Поведението ѝ обаче винаги е демонстрирало, че странните ѝ на пръв поглед стилистични хрумвания винаги са били свързани с конкретно послание. Подчертаният грим на едното око през първото десетилетие на века например бе

препратка към пустинните племена на Мароко,

чийто защитник е тя. За нея не е проблем да се разхожда и с несиметричен грим като котка. Оказа се, че това е ритуален берберски макиаж, който си направила, за да изрази обичта към съпруга си Китин Муньос.

Тези нейни изяви обаче са карали испанската преса да я нарича бунтарка, авантюристка и непокорната принцеса. Приятелите ѝ неведнъж са казвали, че е изключително независима, а мъжът ѝ Китин Муньос твърди, че е най-състрадателната и нежна душа, която познава. За близките си е просто Калина, а според очевидци в GSM-а на баща ѝ Симеон Сакскобургготски е въведена като Калинка. “Тя е голямата слабост на мъжа ми”, потвърждава и Маргарита Гомес Асебо.

Всъщност

ексцентричен бе и изборът ѝ за съпруг

– испанският мореплавател и офицер от елитните части на армията Китин Муньос, когото тя срещна през 1999 г. в заведение. Двамата вдигат пищна сватба през 2002 г. в Царска Бистрица, която посреща 500 гости, включващи аристократи от цяла Европа и Африка. Роклята на булката бе изработена от самоковски баби с намигване към традиционната носия, защото Калина обожава тези облекла. Тя дори игра българско хоро и просълзи присъстващите.

Сватбата обаче не се запомни само като събитието на годината. Тогава бе забелязано, че княгинята има интервенция на носа, а на снимките личеше белегът от скалпела. Едва на следващата година стана ясно, че дъщерята на Симеон II е прибягнала към операцията заради обструкция на едната ноздра – изкривяване на напречния хрущял, който излизал нагоре, имало и сраствания. Малко преди сватбата получила сериозна инфекция и искала да се оперира. Тогава се надпреварваха да се изказват естетични хирурзи и дори ясновидци. Лекари предположиха, че това е нескопосна пластична операция или катастрофа, а столична врачка обясни, че Калина е паднала от кон преди сватбата и си е счупила носа.

Общото мнение е, че

тя е се е подложила на няколко интервенции за оформяне на носа

Това бе шокирало испанската преса и дори баща ѝ Симеон Сакскобургготски.

Любопитното е, че само месеци след появата на царския внук през 2007 г. княгинята бързо бе влязла в спортна форма с много тренировки. Тогава отново показваше екстравагантния си стил или протеста срещу дворцовите порядки.

Най-шокиращата ѝ промяна обаче си остава обръсването на главата ѝ до нула номер през 1997 г. Тогава тя се появи на пищно тържество в мадридския Музей на изкуствата и смути присъстващите. Калина Сакскобургготска обаче посочи, че е отстоявала принципите си, защото е изгубила бас, а облогът е бил да се раздели с косата си.

“Нямам никакви амбиции нито да впечатлявам, нито да шокирам,

а още по-малко да оригиналнича – казвала е Калина преди години в интервю. – Колко жени си променят цвета на косата и прическата според модата – не мисля, че е нещо особено. Мен просто ме забавлява и преценявам какво най ми отива.”

Сакскобургготска си е позволявала да стъписва испанския хайлайф, като е посещавала официални вечери с кенарени ризи и пафти или бедуински одежди и бръсната глава. Но по този повод княгинята също е категорична: “Колкото до екстравагантното ми облекло, понятието “строги тоалети за аристократи” не съществува. Ние живеем в развито общество, в което има благоприличие. Ако сте поканена на вечеря, няма да отидете по бански, но оттам вече човек е свободен да следва една или друга мода. Мисля, че моите т.нар. ексцентричности са преувеличени. Не разбирам защо наблягате върху шокиране и търсене на реакции, защото аз имам пределно други интереси и занимания, отколкото да провокирам. Извън това съм от срамежливите, така че не търся да ме забелязват.”

Каквито и да са причините за сегашната трансформация на княгиня Калина, едно е ясно – тя едва ли ще бъде последната…

Дъщерята на Симеон II от малка експериментира с прическата си.

Калина заедно със съпруга си Китин Муньос и други членове на семейството на погребението на княз Фердинанд.

Калина заедно със съпруга си Китин Муньос и други членове на семейството на погребението на княз Фердинанд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече